A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Vízesések Palfau környékén

július 10. - július 12.

A környék eddig mindig megviccelt bennünket az időjárással, de majd most végre szikrázó napsütésben koptathatjuk a bakancsunkat az Alpok szikláin. Célállomásunk Palfau lesz és a fő látnivalókat két kiépített szurdok fogja adni: a Wasserlochklamm, illetve a Nochklamm. A hétvége szurdok nélkül maradt napján pedig megpróbálunk feltúrázni a Hochblaser tetejére, hogy a csúcsélmény se maradjon el!

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
26.000 Ft 28.500 Ft

Ez tartalmazza:

  • A szállást 2 éjszakára matraclágerben
  • A szombati és vasárnapi reggelit
  • A belépődíjat a Wasserlochklamm-ba és a Nochklammba
  • Az adókat és egyéb járulékos költségeket
  • Új harcosoknál az idei évre vonatkozó egyesületi tagdíjat

Nem tartalmazza:

  • Az utazás költségét (ezt a sofőrökkel mindenki egyénileg rendezi)
  • A reggelin kívül a további étkezéseket
  • Az egyéb egyéni/fakultatív kiadásokat

LÉTSZÁMLIMIT

12 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. július 3.


A jelentkezés a részvételi díj befizetésekor válik érvényessé! A jelentkezéstől számított 7 napon belül kérjük a részvételi díjat utald át. Amennyiben az utalás nem történik meg a helyedet átadhatjuk más jelentkezőnek.

PROGRAM

0. nap – Leutazás 1. nap – Hochblaser (Táv és szint: 14 km / 1200 m) 2. nap – Wasserlochklamm és Nochklamm (Táv és szint: 6 km / 400 m

SZÁLLÁS

Kempinb területén emeletes ágyakkal berendezett szobákban, tömegszálláson, úgynevezett matraclágerben

ELLÁTÁS

A szállásunkon kapunk két nap reggelit, de a nap közbeni étkezésről és a vacsoráról magunknak kell gondoskodnunk.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Ez a túránk főleg a tapasztaltabb rókáknak szól, nem árt ha túráztál mág nagyobb távokat, és jártál sziklásabb környezetben. Mindkét nap sok szintemelkedést kell legyűrnünk, ami igénybe veszi majd a tüdőt és a combokat is. Sziklás, magashegyi terepre kell készülni, valamint kellemes fáradtságra a nap végén!

FELSZERELÉS

Kényelmes túrabakancs, kis hátizsák a napi felszerelés hurcolásához, étel-ital, esőkabát, időjárásnak megfelelő túraöltözet, esetleg túrabot. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

Péntek este, meló után indulunk telekocsi rendszerben Ausztria felé. A lemaradókat welcome drinkkel várjuk a szálláson 🙂

A Leopoldsteinersee partjáról indulva fedezzük fel ezt a különleges “mikrotájat”, hogy a nap csúcspontjaként az 1771 méter magas Hochblaser tetejéről nézzük meg ezt a varázslatos tavacskát. Páratlan kilátás, igazi alpesi környezet és csúcsélmény vár csapatunkra, a táv és a szintemelkedés pedig biztosítani fogja, hogy jól essen a vacsora.

*Aki úgy érzi, ehhez még edzenie kell, élvezheti az Alpesi panorámát a tó körüli élményútvonalon, amíg a csapat másik fele a csúcson jár;)

Két szurdokot fedezünk fel, melyek közül az első hatalmas vízeséseiről híres – nem véletlen a név – míg a második klasszikus szurdok élménnyel kecsegtet, szűk sziklaszoros között. Mindkettő kiépített, tehát semmilyen extra tapasztalatra nincs szükség, egyszerű sétával teljesíthető. A szurdokok után ha marad idő, egy búcsú ebéddel zárhatjuk a hétvégét mielőtt elindulunk hazafelé.

Részletek

Kezdés:
július 10.
Vége:
július 12.

Helyszín

Palfau
Ausztria

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu