Kik vagyunk mi?

“2017 elején alakult Egyesületünk és sok tekintetben vannak elképzelések, víziók, látomások, álmok és célok. Mind közül a legfontosabb, hogy valóban egy csapat lehessünk és olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, aminek a gyümölcséből mindenki kiveheti a részét. Az egyik legnagyobb vágyam az egyesülettel kapcsolatban, hogy olyan egymás számára fontos és kedves embereket hozzunk közelebb egymáshoz, akikkel jó együtt dolgozni, akik látják a saját vágyaik megvalósításának a lehetőségét az egyesületen keresztül és közösen könnyebben és vidámabban küzdhessük el magunkat ezekért a célokért.” – Koczur Richárd, az egyesület elnöke

Fiatalok vagyunk (bármit is jelentsen ez), akik szeretnének minél nagyobb szeletet felfedezni a világból. Ezt nagyobb közösségben a legjobb művelni, ezért szeretnénk ha Te is csatlakoznál hozzánk. Ha velünk tartasz, akkor egy baráti társaságba csöppenhetsz, ahol a kalandok és a természet szeretete a fő hajtóerő.

Vannak köztünk informatikusok, csapatépítő szakemberek, mérnökök, logisztikusok, szóval egytől egyig hétköznapi emberek, akiket összeköt a természet szeretete és a kalandvágy. Mindegyikünk több-kevesebb tapasztalattal rendelkezik túraszervezés, túravezetés, magashegyi túrázás, sziklamászás vagy éppen evezés, bringázás és egyéb sportok terén. Az egyesület célja elsősorban a közösségépítés és az, hogy a fiatalokkal megszerettessük a természetjárás szépségeit és minél több embert kimozdítsunk a panellakások szürkeségéből.

Túráinkon az egyenlőség és a baráti demokrácia motorját a jókedv és a nyitottság hajtja: mindenki túravezetővé válhat pillanatok alatt, bárki bedobhat rövidítési javaslatokat, de akár otthon komplett túraterveken is gondolkodhat. Azt szeretnénk, ha egy olyan összetartó társaság alakulna ki, akikkel bármikor bárhová szívesen látunk neki a cuccaink csomagolásának és gondolkodás nélkül vághatunk bele együtt egy új kalandba!

Random számok

szervezett túra
tag
"meghódított" ország

Rövid történetünk

2008-ban, még bőven a Facebook csillogása előtt alakult ki az igény, hogy a fiatalokat túrázásra csábítsuk és egy helyre tömörítsük a hasonló érdeklődési körrel rendelkező korunkbelieket. Aztán persze a “fiatal” jelentése átlépett a biológiai kor meghatározásán, így jelenleg nem szeretnénk definiálni mit is értünk ez alatt. Először Teknősbéka túracsoport néven kezdtük meg a természetjárást egy-egy hétvégi túra alkalmával a Budapest környéki hegyekben.

2010-2012 között sok motivációs cél és ambiciózus elképzelés között, hullámvölgyeken átívelve, hányattatások közepette vettük fel a Lizzard Outdoor nevet, melynek több különböző oka is volt, melyek közül végül egyik sem valósult meg, mert teljesen más elképzelések mentén lavíroztunk tovább a túraszervezés útvesztőjében. De a név maradt. Ekkor még semmilyen hivatalos formája nem volt a csapatnak, de egyre nagyobbra bővült az együtt túrázó társaság köre.

2014-ben szerveztük az első külföldi túránkat a Rax fennsíkra, egy könnyű ferrátázás céljából. Ezt követően begyorsultak az események és a következő években több nagyobb túrát is tettünk országunk határain kívül.

2016 elején merült fel először, hogy valamilyen hivatalos formába kellene önteni ezt az egészet, ekkor született meg a Lizzardier program ötlete is. 2016. decemberében állt össze véglegesen a kép, hogy egyesületként fogunk a továbbiakban működni és ekkor be is adtuk az ehhez szükséges papírokat.

2017. januárjában a bíróság sajnos visszautasította a nyilvántartásba-vételi kérelmet, mert a Lizzard Outdoor idegen nyelvű kifejezés és mint ilyen nem szerepelhet egyesület nevében. Ezért februárban már Leguán Osztag névvel adtuk be újra, melyet május elején el is fogadtak és ekkortól hivatalosan a jelenlegi formájában létezik egyesületünk.

Alapító tagok és vezetők


Koczur Richárd (Kóc)

elnök, túravezető

                


Nacsa Nóra

alelnök, túraszervező, outdoor coach

             


Kiskó Alíz

pénzügyi vezető

 


Dr. Kerényi Edmond

jogi vezető

 


Takács Olga

kommunikációs vezető

 


Mészáros Kinga

szakszövetségi vezető

 


Kerényi Gábor (Doki)

alapító tag, magashegyi túravezető

           


Hadabás Katalin

alapító tag


Gál Anikó

alapító tag


Koczur Kálmán

alapító tag

elhunyt: 2019. augusztus 10.

Komjáthy János

alapító tag


Komjáthyné Kerényi Krisztina

alapító tag

            


Várhegyi Attila

alapító tag, csapatépítő szakember