MTSZ Túranapló

Az alábbiakban pontokba szedjük a szükséges teendőket és segítő-jobbot nyújtunk az MTSZ minősítésekhez szükséges egyéni adminisztrációval kapcsolatban.

A minősítések megszerzésének feltételeit és a részletes szabályzatot az MTSZ weboldalán ide kattintva elérhetitek. Arról, meg hogy mi is ez az egész itt írtunk korábban.

Az első és legfontosabb lépés, ha szeretnél természetjáró minősítését kapni, hogy szerezz be egy egyéni túranaplót!

1. Egyéni túrajelentés elküldése

Ahhoz, hogy a pontokat tudjuk számolni és nyilvántartani neked egyéni túranaplót kell vezetned, nekünk pedig egyesületi túranaplót. Az egyesületi túranaplóba kerülnek a túrák részletes adatai, illetve itt kerülnek sorszámozásra is a túrák. Ahhoz, hogy be tudj írni az egyéni túranaplódba egy túrát (amelyet akár tök egyedül teljesítettél), azt fel kell vezetnünk az egyesületi naplóba is és adnunk kell neki egy sorszámot. A közösen szervezett túrákat automatikusan beírjuk, de ha ti szerveztek a tudtunkon kívül, azt le kell jelentenetek, hogy tudjuk mit írjunk be. Tehát az első lépés, hogy a regisztrálni kívánt túrákat elküldöd nekünk. Ehhez az alábbi gombra kattintva kreáltunk egy kis űrlapot:


2. A túra sorszámának ellenőrzése

Ha megkaptuk a túrajelentést, igyekszünk minél hamarabb felvezetni az egyesületi naplóba. Ezt praktikusan havonta egyszer végezzük, hogy ne legyen keveredés, ezért türelmeteket kérjük. Ha bekerült az egyesületi túranaplóba, akkor az első oszlopban (Tj. száma) lévő sorszámot, illetve a túra pontszámát kell majd beírnod a saját kis füzetkédbe. Az egyesületi túranaplót itt éritek el excel formátumban:


3. Igazolás, összesítés stb.

Az egyéni túranaplóban pecséttel aláírással kell igazolnunk a bejegyzéseidet. Ezért nem kell mindig iderohannod minden egyes bejegyzés után. Ha úgy számolod, hogy összejött a következő minősítéshez szükséges pontszám, akkor keress meg minket és egyeztetünk a továbbiakról: összefutunk, lecsekkoljuk az egyesületi napló és a te füzetkéd tartalmát, igazoljuk és lejelentjük az MTSZ felé. Ők meg majd küldenek nekünk kitűzőt, amit ünnepélyes keretek között át fogunk adni neked.

Javaslatok

  • A túráidat érdemes trackelni valamilyen GPS alapú applikációval vagy eszközzel (mi javasoljuk a Strava-t, de bármelyik másik szoftver is jó). Ezzel egzakt útvonalat tudsz nekünk küldeni, nem kell kisregényeket gépelni a túraleíráshoz.
  • Ha többen mentetek akkor megköszönjük, ha a jelentésnél az “Egyéb” mezőbe beírjátok, hogy kik voltak…vagy legalább azt, hogy hányan egyesületi tagok és hányan nem.