Gyere, legyél te is Lizzardier!

Az egyesületet azért hoztuk létre, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a természetjárást és a manapság divatos szóval élve egyéb “outdoor” tevékenységeket. Mindezt a hozzánk való csatlakozással az összetartozás érzése is kísérheti, szóval ha szeretnél egy remek csapat tagja lenni és egyesületünk szerves részévé válni, akkor a legjobb oldalra kattintottál, itt minden információt megtalálsz a tagsággal kapcsolatban. Akár túratársként csatlakoznál, akár besegítenél a munkánkba, az utad itt kezdődik!

Miért érdemes egyesületünk tagjává válnod?

 • Részt vehetsz a Lizzardier pontversenyben

  Tagjaink minden eseményen való részvétellel Lizzardier pontokat szereznek, melyek gyűjtésével büszkén lépkedhetnek előre a ranglétrán. Az egyes rangokat egyedi, hímzett felvarrókkal jutalmazzuk, valamint különböző kedvezményeket is biztosítunk a legkitartóbb társainknak. Ezzel kapcsolatban további részleteket ide kattintva találsz!

 • Versenybe szállsz az év túratársa címért

  Az adott évben gyűjtött Lizzardier pontok nem csak felvarrókat, de a legtöbb pontot gyűjtött tagunknak az Év túratársa címet is jelentik. Ez azzal jár, hogy a dicsőségen kívül, a következő év egy általad választott túráján mi álljuk a szállásod költségét!

 • Csapatpóló

  Ha összegyűjtesz az adott évben minimum 50 pontot, akkor garantáltan egy jó minőségű, egyedi (adott évre jellemző) logózott technikai pólóval fogsz gazdagodni.

 • MTSZ tagság

  Ha belépsz, egyben a Magyar Természetjáró Szövetségnek is a tagjává válsz, így olyan kedvezményekkel élhetsz mint például a Természetjáró Kedvezmény kártya 70%-al olcsóbban történő kiváltása, az MTSZ kiadványok kedvezményes megvásárlása, illetve rendezvényeken való kedvezményes részvétel. Ja és még az MTSZ pontokat is gyűjtheted! Részletes infókért olvasd el az MTSZ tagsággal foglalkozó blogbejegyzést.

 • BTSSZ tagság

  Az MTSZ mellett, egyesületünk a Budapesti Természetbarát Sportszövetségnek is a tagja. Ez többek között a BTSSZ által értékesített turistatérképek jóval olcsóbb beszerzési árát teszi lehetővé neked!

 • Különleges kalandok részese lehetsz

  Az egy napos belföldi túrák kivételével a nagyobb eseményeinkre csak tagok jelentkezhetnek. Természetesen, ha még nem vagy tagunk, de szeretnél részt venni egy ilyen eseményen, az éves tagdíjat a jelentkezési díjjal együtt is befizetheted.

 • Hozzáférhetsz az egyesület felszereléseihez

  Az egyesület tulajdonában lévő felszereléseket szabadon használhatod vagy kölcsönözheted. Egyes – drágább – eszközök kölcsönzésénél rangodtól függően egy jelképes összeget kell fizetned.

 • Együtt alakíthatod ki velünk a következő éves programot

  A célunk, hogy olyan túrákat szervezzünk, amelyre a legtöbb tagunk szívesen velünk tart. Ezért minden év végén egy klub est keretében egyrészt felidézzük az elmúlt év legszebb pillanatait, másrészt a következő évre felmerült ötleteket bedobjuk a közösbe és együtt eldöntjük, hogy mely programokat valósítsunk meg belőlük. Ha van saját ötleted, azt is szívesen fogadjuk és akár segítünk szervezésben, de a teljes lebonyolítást is vállaljuk.

 • Szavazati jogot kapsz az egyesületi közgyűléseken

  Az egyesület működésével kapcsolatban javaslatokat tehetsz, a felmerülő döntésekben szavazati jogoddal élhetsz, azaz közvetlenül befolyásolhatod, hogy merre tartson a csapat és ez erőforrásokat mire fordítsuk.

 • Aktív segítségért cserébe utazás lehet a jussod

  Ha már elérted a tizedesi rangot és van egy egyedi túraötleted, valósítsd meg! Ha a saját ötleted szervezését, vezetését és megvalósítását is vállalod, akkor a költségek rád eső részét mi álljuk. Azaz ingyen utazhatsz arra a helyre amit már régóta meg szeretnél nézni, cserébe azért, hogy a többiek válláról leveszed a szervezéssel kapcsolatos nehézségeket. Ennek a feltételeivel és a pontos részletekkel kapcsolatban keresd valamelyik egyesületi vezetőt.

 • Egy fiatalos, vidám csapattal utazhatod körbe Magyarország és Európa szépségeit

  Minden eseményünk egy kötetlen baráti összejövetel hangulatát idézni és mindenkivel igyekszünk a legtöbbet kihozni a lehetőségekből. Nincsenek kötelező elvárások, nincs teljesítménykényszer, akár a saját utadat is járhatod. Ha csatlakozol hozzánk, a jó hangulat garantáljuk, a többi már rajtad áll!

Hogyan léphetek be?

Ki kell töltened egy regisztrációs űrlapot (belépési nyilatkozat), valamint be kell fizetned az első éves tagdíjat. Ezt követően mi felvesszük veled a kapcsolatot és regisztrálunk a tagnévsorba. A tagdíjat befizetheted átutalással, paypal-on, vagy akár személyesen előre egyeztetve. Ha szeretnél belépni, kattints ide!

Mennyi az éves tagdíj?

5000 Ft! Ennyi. Nincs semmilyen egyéb anyagi kötelezettség, 5000 Ft-ért teljes értékű tagunkká nyilvánítunk és élvezheted annak összes előnyét. 5000 Ft, nem több! Ráadásul ha év közben lépsz be akkor negyed-éves lebontásban csak az arányosan hátralévő részt kell kifizetned az első évre.

A félreértések elkerülése végett azért itt kiemelnénk, hogy ez csak a belépés évében érvényes, utána a tagság egy folyamatos jogviszonyként áll fenn, azaz a következő évekre már minden esetben 5000 Ft az éves díj.

Belépés dátuma Fizetendő időszak Összeg
január 1 – március 31 teljes év 5000 Ft
április 1 – június 30 háromnegyed év 3750 Ft
július 1 – szeptember 30 fél év 2500 Ft
október 1 – december 31 negyed év 1250 Ft

Ki lehet tag?

Bárki, aki elfogadja az Alapszabályunkat, illetve vállalja az éves tagdíj befizetését. A tagság révén élvezheted a fent felsorolt előnyöket, csatlakozhatsz hozzánk bármelyik eseményünkre, használhatod a felszereléseinket és ha érzed magadban a tettvágyat be is segíthetsz az egyesület munkájába.

Mikor kell befizetnem a tagdíjat?

Az első tagdíjat az egyesületbe való belépéseddel egy időben kell befizetned és az az aktuális naptári évre lesz érvényes. A további évek tagdíjait minden év elején január 30-ig kell nekünk valamilyen formában eljuttatnod (paypal, utalás, készpénz). Erről minden évben küldünk egy emlékeztetőt az aktív tagjainknak.

Mit csináltok a befolyó tagdíjakkal?

A Leguán Osztag Természetjáró Egyesület non-profit szervezet, így a nyereségből nem fizet osztalékot, azt teljes egészében az alapszabályban foglalt cél elérésére fordítja. Emberi nyelven:

 • felszereléseket vásárolunk belőle (via ferrata szettek, kamáslik, fejlámpák, hótalpak, sátrak…stb.)
 • természetvédelmi programokat szervezünk (pl. szemétszedős túrák, mtsz mozgalmak)
 • esetenként ingyenes élménytúrákat kínálunk a tagoknak
 • működési költségekre fordítjuk (könyvelő, banki költségek, stb.)

Az elmúlt év pénzügyi beszámolóját minden esetben nyilvánosan közzétesszük itt a weboldalon.

Ha további információkra vágysz a belépés előtt, nyugodtan lépj velünk kapcsolatba az elérhetőségeink valamelyikén, és mi szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseidre. Ezen kívül csatlakozhatsz hozzánk Facebookon is, hogy a legfrissebb információk, programok a leghamarabb jussanak el hozzád!