A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

“Cool-túra” az Őrségben

szeptember 4. - szeptember 6.

Fedezd fel kis-hazád mozgalmat indítunk Cool-túra néven, mert nem csak a magas hegyek csúcsain lehet érdekességeket találni. Két napos kultúrsokkban lesz részed, ha velünk tartasz: gyalogszerrel (érted? szerrel!) és kerékpáron fedezzük fel az összes “szer” legelrejtettebb kincseit is. Megnézzük a skanzent Pityerszer-en, végig tekerünk a Zala folyó mentén, Eldugott középkori tempom maradványok között bújkálunk, meg persze a Fazekasházat sem hagyjuk ki a kötelező látnivalók sorából. Két éjszakát töltünk el ehhez egy hamisítatlan parasztházban. Kell ennél több?

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
15.500 Ft 20.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza a két éjszaka szállást, a belépőket a Fazekasházba és a skanzenbe, a kerékpárkölcsönzést, az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Nem tartalmazza az utazás költségét, melyet telekocsi rendszerben bonyolítunk le. A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így az új harcosokra vonatkozó részvételi díj valójában a 2020-es évre vonatkozó tagdíjat foglalja pluszban magában. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

A jelentkezésed a részvételi díj átutalásával válik érvényessé, melyet kérjük, hogy a jelentkezésed visszaigazolásától számítva 14 napon belül tegyél meg.

LÉTSZÁMLIMIT

12 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. augusztus 30.

PROGRAM

0. nap – Leutazás 1. nap – Skanzen, bölényles, cangázás 2. nap – Magyarszombatfa, Fazekasház, tanösvény kör

SZÁLLÁS

Full extrás parasztházban fogunk két éjszakát eltölteni, amihez hatalmas kert, hintaágy, és teljesen felszerelt konyha tartozik.

ELLÁTÁS

Önellátásra fogunk berendezkedni, amelyhez a felszerelt konyha nagy segítségünkre lesz.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Sem nagy távokat, sem nagy szinteket nem fogunk most teljesíteni, ezért bátran velünk tarthat a hegymászótól, a terhes nagymamáig mindenki.

FELSZERELÉS

Érdemes kerékpározásra alkalmas ruhával készülni, esetleg ha hideg van térdvédővel. Az sem árt ha saját bukósisakot hozol, mert az a tapasztalat, hogy a bérelt sisakok, nem mindig a legjobb minőségűek. Ezen kívül szokásos túra felszerelést: kényelmes cipő, kis hátizsák, enni, innivaló, fejlámpa, esőkabát! 🙂

Péntek délutáni/esti indulással tervezzük a bulit, de megvárjuk amíg mindenki végez a munkahelyén 🙂

Első állomásunk a Pityerszeri skanzen lesz, ahol idegenvezetőnk beavat minket a környék történelmébe, az épületek titkaiba és hogy miért is hívják ezeket a falvakat szeres falvaknak. Rögtön utána átsétálunk a bölényrezervátumhoz, ahol ha szerencsénk van, láthatunk kvázi vadon élő bölényeket. Az állatlest követően felnyaláboljuk a kerékpárokat és nekiveselkedünk az Őrség kaptatóinak (tök sík az egész). Bringázás közben, hol meg-meg állunk egy templomot, egy középkori téglaégető kemencét, vagy egy tanösvényt megnézni. Összesen nagyjából 30 km-t fogunk tekerni, bár ezt idő és energia függvényében ki lehet bővíteni. Este a szálláson közös főzőcskézéssel és dumapartival ütjük el az időt, de előkerülhetnek a társasjátékok is.

Másnap a szállás elhagyása után átautózunk Magyarszombatfára, ahol a Fazekasház az egyik legfőbb látványosság. Itt is kapunk idegenvezetést, és aki szeretne vásárolhat magának kézzel, hagyományosan készített cserépedényeket is. Rögtön után viszont nyakunkba vesszök a lábunkat és 18 km-t gyalogolunk a környéken kialakított tanösvényt követve, illetve visszafelé az osztrák határ vonalán. Ugyan a szintemelkedés elhanyagolható, de azért valószínűleg mindenki kellemes fáradtsággal térhet majd haza Budapestre. A hazaautózás előtt még ha az idő engedi elkölthetünk még egy vacsorát közösen valamelyik vendéglátóipari egységben.

Részletek

Kezdés:
szeptember 4.
Vége:
szeptember 6.

Helyszín

Őrség
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu