A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Téli “expedíció” a Bükkben

január 11. - január 12.

Mindig ki szeretted volna próbálni, hogy milyen lehet egy igazán magas hegy expedíciós meghódítása? Hát most kicsiben átélheted, már ami a körülmények komfortfokozatát illeti. A tavalyi hóban sátorozás sikerén felbuzdulva hagyományt teremtünk és most is nekivágunk, ezúttal a Bükk fennsík rétekkel és gyönyörű kilátással szabdalt göröngyeinek. Azt esszük amit viszünk, hóból olvasztunk vizet, megtapasztaljuk milyen nehéz téli körülmények között tüzet gyújtani, mennyi energiát emészt fel a hóban taposni és milyen a hó felszínén aludni.

A túra egyelőre betelt, de várólistára lehet jelentkezni

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
ingyenes 5.000 Ft

A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így a részvételi díj tulajdonképpen a 2020-es évre vonatkozó tagdíj. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

LÉTSZÁMLIMIT

10 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. január 9.

PROGRAM

1. nap – Indulás Bélapátfalváról (Táv és szint: 15 km / 920 m) 2. nap – Érkezés Szilvásváradra (Táv és szint: 10 km / 100 m)

SZÁLLÁS

Sátrakban, a pihe puha hódombok buckáin.

ELLÁTÁS

Hogy mi?

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Kelleni fog egy csipetnyi elvetemültség, és egy nagy adag kalandvágy, valamint az sem árt ha képes vagy gyalogolni 15-20 km-t, mert a hóban a 12 is többnek fog tűnni. Nem kell különösebb hegymászó előélet, de ne ezzel a túrával kezd természetjáró karriered 🙂

FELSZERELÉS

Sátor, megfelelő derékalj (lehetőleg minimum 3,5 cm vastag önfelfújós), megfelelő hálózsák (komfort-fok 0 °C vagy kevesebb), meleg és réteges öltözet, téli túrabakancs, csúszásgátló…ezek a legfontosabbak. A részletes listát az ajánlott felszerelésekről közösen megbeszéljük a résztvevőkkel.

Reggel találkozunk – ha telekocsi rendszerben meg tudjuk oldani az utazást, akkor Bélapátfalván az apátságnál, ha nem akkor a Keleti pályaudvarban – és a kéktúra útvonalán nekivágunk a Bükk fennsík emelkedőjének. Pecséteket érintünk, lehet nyomkodni aki szeretne. A Katonasírokat elhagyva az Őr-kői rét irányában haladunk tovább, majd a Bükk egyik legszebb útvonalán, a fennsík peremén tapossuk végig a havat, érintve a Pes-kőt, Cserepes-kőt, Tar-kőt, hogy aztán végül Három-kőhöz érkezve tábort verjünk. Tábortüzet rakunk, havat olvasztunk, levest főzünk, bekészítjük a jó meleg hálózsákokat és megtapasztaljuk milyen a hegyen éjszakázni egy expedíció során.

Reggeli készítés a hajnali dérben, ráébredés hogy a ruháink megfagytak és hogy a bakancsot is be kellett volna rakni a hálózsákba, termoszok feltöltése meleg teával….aztán indulás. Tovább kanyargunk úttalan utakon a Bükkben, majd a délutáni órákban megérkezünk Szilvásváradra. Vagy Nagyvisnyóra….vagy Répáshutára….hol is vagyunk pontosan? o.O

Részletek

Kezdés:
január 11.
Vége:
január 12.

Helyszín

Bükk
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu