A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Évzáró bogrács-party a Pilis szívében

2019. november 30. - 2019. december 01.

Zárjuk együtt le az idei évet annak rendje és módja szerint a város zajától kissé eltávolodva. Esztergomból késői lendületet véve sétáljunk végig a Strázsa-hegy és a Kétágú-hegy vonulatain, majd felérve a “Sasfészekbe” nyissuk meg a tábort, főzzünk valami remek harapnivalót, idézzük fel az elmúlt év túráit, teljesítményeit és érezzük jól magunkat. Ki-ki igényeinek megfelelően fűtött téglafalak között, vagy kevésbé fűtött sátorban hajthatja majd álomra a fejét. Az esemény kivételesen zárt körű, azaz csak már egyesületi tagsággal és minimum Közlegény fokozattal rendelkező túratársaink részvételére számítunk.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK
INGYENES! Such wow…

A szállást és a bogrács-vacsora költségeit az egyesület forrásaiból finanszírozzuk, így nektek csak a jó hangulatról kell gondoskodnotok 🙂

LÉTSZÁMLIMIT

Házban 12 fő, sátorban korlátlan.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. november 10.

PROGRAM

1. nap – A buli (Táv és szint: 10 km / 390 m 2. nap – Rendrakás, leséta (Táv és szint: 8 km / 100 m)

SZÁLLÁS

A Fekete-hegyi turistaházban, melyet pár éve újítottak fel. Az emeleten 12 főnek kényelmes van hely emeletes ágyaban, fatüzelésű kályhával fűtve. Elektromos áramot egy dízel aggergátor szolgáltat és mosakodásra, mosogatásra is van hideg víz. Inni pedig ásványvizet lehet, ezzel készülünk.

ELLÁTÁS

A vacsora bográcsozós lesz, a pontos menüt majd kitaláljuk. Aki a házban alszik, annak ágyneművel nem kell készülnie, viszont aki sátrazik az értelem szerűen hozzon minden hozzávalót.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A túra maga könnyű és rövid lesz, ráadásul elég látványos is.

FELSZERELÉS

Időjárásnak megfelelő réteges túraöltözet, vízálló bakancs, fejlámpa, hátizsák, stb. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

Szombat kora délután találkozunk Esztergom-kertváros vasútállomásnál és közös repülő rajtot véve nekivágunk a Pilis szélének. Réteken, barlangokon és gerinceken át érjük el egy éles balkanyart követően a Fekete-hegyi turistaházat, ahol a nap és az este további részét töltjük majd. Felállítjuk a bográcsot, meggyújtjuk a tüzet, előpakoljuk a társasjátékokat, képeket, videókat, mi szem szájnak ingere és kifáradásig (vagy amíg nem kezdünk el marhára fázni) ropjuk a késő novemberi éjszakában.

Vasárnapra nem marad más, csak a rendrakás és hogy amit felvittünk azt le is vigyük. Például magunkat. Félig a feljövetellel megegyezőleg (de azért mégsem) jutunk majd vissza a gépjárműveinkhez.

Részletek

Kezdés:
2019. november 30.
Vége:
2019. december 01.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu

Helyszín

Pilis
Magyarország + Google Térkép