A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Őszi nomád túra a Bakonyban

november 12. - november 13.

Az új kedvencünk a Bakony, ahol már egy kalandos éjszakát eltöltöttünk egyszer. Most vissza vágyunk, ezért ismét belevetjük magunkat a sziklákkal szabdalt hegység völgyeibe. Most már tényleg 🙂 Ezúttal Bakonybélről indulunk és az Odvaskői barlangot és a Kőris-hegyet is érintve teszünk egy nagy kört. Táborhelyünk a Gombás-tehenes rét lesz, a Hódos-ért szomszédságában. A túrát a Vadszőlő étteremben zárjuk vasárnap.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
ingyenes 5.000 Ft

A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így a részvételi díj tulajdonképpen a 2022-es évre vonatkozó tagdíj. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

LÉTSZÁMLIMIT

nincs

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2022. november 9.

Download file: 1647169593ghpq-ele-track.gpx

PROGRAM

1. nap – Bakonybél - Odvaskő - Kőris-hegy (Táv és szint: 17 km / 600 m) 2. nap – Hódos-ér - Porva - Ilyenolyan-puszták (Táv és szint: 16 km / 200 m)

SZÁLLÁS

Sátrakban

ELLÁTÁS

Hogy mi?

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Összesen 33 km és 800 m szintkülönbség leküzdése nehéz hátizsákokkal azért fárasztó tud lenni, ezért nem is javasolnánk, hogy ezzel kezd túrás pályafutásodat. Ha már hozzászoktál az erdei meneteléshez, akkor viszont biztos hogy élvezni fogod a civilizációtól távol töltött éjszakát.

FELSZERELÉS

Sátor, megfelelő derékalj (lehetőleg minimum 3,5 cm vastag önfelfújós), megfelelő hálózsák (komfort limit 0 °C vagy kevesebb), meleg és réteges öltözet, túrabakancs, …ezek a legfontosabbak. A részletes listát az ajánlott felszerelésekről közösen megbeszéljük a résztvevőkkel.

Találkozó nem túl korán reggel Bakonybélben, a falu észak-nyugati szélén. Innen indulunk gyalog a Gerence-patakot követve Odvaskőig, hogy ott aztán belecsapjunk az emelkedőbe és felkapaszkodjunk a barlangig. Biztos ami biztos, továbbra se megyünk lefelé, hanem egészen a Bakony legmagasabb pontjáig mászunk. Jó hír, hogy innen viszont már csak lefelé vezet utunk, egészen a Hódos-érig, ahol reményeink szerint vizet és táborhelyet is találunk majd.

Reggel a napsugarak melengető hatására kidugjuk fejünket a sátrakból és reggelit követően ismét nyakunkba vesszük a házunk. Eleinte a Hódos-ért követve sétálunk Porváig, majd a Szent-Jakab zarándokút vonalát követve érintjük Ménesjárás-pusztát, Újszépalma-pusztát és Kisszépalma-pusztát. Végül Bakonybélre a kéktúra pecséthelyénél érkezünk meg, hogy aztán a falun keresztül sétálva megérkezzünk a Vadszőlő Étteremhez, ahol egy kellemes estebéd társaságában pihenhetjük ki a hétvégén megtett kilométereket.

Részletek

Kezdés:
november 12.
Vége:
november 13.

Helyszín

Bakony
Herend, Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu