A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

Évzáró túra a Börzsönyben

december 3. - december 4.

Zárjuk együtt le az idei évet annak rendje és módja szerint a város zajától kissé eltávolodva. Szombat reggel találkozunk a Pénzásási turistaháznál (odajutás egyénileg tömegközlekedve vagy telekocsiban), majd gyors lepakolást követően nekivágunk a Drégelypalánk irányában az erdőnek. Célunk elsősorban Drégelyvár lesz, majd a visszafelé úton az Oszlai árok. Délután nekilátunk a közös főzésnek – igyekszünk most is finom zsírpörköltöt készíteni, majd átadásra kerülnek az év túratársa díjak. Másnap tehetünk még egy kisebb túrát a Börzsönyben, majd hazafelé vesszük az irányt.

MOCSKOS ANYAGIAK

       
3000 Ft 1500 Ft Ingyenes

Az ár egy jelképes hozzájárulás a szállás, a vacsora és a fűtés költségekbe, valójában a jelentkezés komolyságát hivatott szolgálni.

LÉTSZÁMLIMIT

30 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2022. november 30.

PROGRAM

1. nap – A buli (Táv és szint: 17 km / 650 m 2. nap – Opcionális túra (Táv és szint: 15 km / 650 m)

SZÁLLÁS

A Pénzásási túristaházban lesz a szállásunk, melyet teljes egészésben kibéreltünk. Modern, felszerelt konyha, emeleteságyas szobák, melegvizes zuhanyzó és kályhafűtés vár. Lepedőket kapunk, de ágyneműről/hálózsákról magunknak kell gondoskodni.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Aki már túrázott velünk az tudja hogy mire készüljön, a többi meglepetés 😀

FELSZERELÉS

Időjárásnak megfelelő réteges túraöltözet, vízálló bakancs, fejlámpa, hátizsák, stb. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

Szombaton 10 körül találkozunk a Pénzásási túristaháznál, ahonnan a ház átvételét követően gyalogosan indulunk Drégelyvár felé a Börzsönyi kéken. A vártól éles kanyarral piros keresztre keveredünk, hogy egy szép nagy kört leírva az északi panorámát ígérő gerincen visszaérkezzünk a Börzsönyi kéktúrára – csak épp egy másik szakaszára. Innen egyenes út visz bele az Oszlai árokba, mely után a Betyár kúton feltölthetjük a kulacsainkat. A zöld jelzést követve érünk vissza a házhoz. Délután nekilátunk az esti pörkölt elkészítésének, közben befűtjük a házat birtokba vesszük a szobákat. Este a vacsora mellett társasozás, az év élményeinek felelevenítése és az év túratársa díjak átadása lesz a program.

Vasárnap ha érezzük az erőt magunkban tehetünk egy túrát a Kámor csúcsára, ami 15 km-t és 650 m szintet jelent. Vagy akár egyből el is indulhatunk hazafelé, esetleg egy vendéglátóipari egységben elköltött ebédet beiktatva.

Részletek

Kezdés:
december 3.
Vége:
december 4.

Helyszín

Börzsöny
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu