A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Újratöltve: Gesäuse

2019. június 21. - 2019. június 23.

Egyszer megpróbálkoztunk ennek a gyönyörű területnek a bejárásával, de az időjárás viszontagságai miatt alternatív útvonalakra kényszerültünk. Most ezt a csorbát igyekszünk kijavítani: cél a Grosser Buchstein és a Hochblaser csúcsok. A csapat összetételétől, és tapasztalatától függően vagy normál túra úton, vagy via ferrátázva. A Buchstein csúcsáról szép időben a Dachstein ormai is láthatóak, míg a második napon egy gyönyörű tengerszem körül fogunk kanyarogni.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
20.800 Ft 24.550 Ft

Ez tartalmazza:

  • A szállást 2 éjszakára panzióban
  • Félpanziós ellátást (szombat-vasárnap reggelit, szombaton vacsorát)
  • Az adókat, illetékeket, térképeket és a szervezés egyéb költségeit
  • Új harcosoknál az idei évre vonatkozó egyesületi tagdíjat

Nem tartalmazza:

  • Az utazás költségét (ezt a sofőrökkel mindenki egyénileg rendezi)
  • Az egyéb egyéni/fakultatív kiadásokat

LÉTSZÁMLIMIT

16 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. június 7.


A jelentkezés a részvételi díj befizetésekor válik érvényessé! A jelentkezéstől számított 7 napon belül kérjük a részvételi díjat utald át. Amennyiben az utalás nem történik meg a helyedet átadhatjuk más jelentkezőnek.

PROGRAM

1. nap – Gstatterboden - Grosser Buchstein (2224 m) (Táv és szint: 18 km / 1700 m) 2. nap – Seestüberl - Hochblaser (1771 m) (Táv és szint: 14 km / 1200 m)

SZÁLLÁS

Panzióban, 4-6 ágyas szobákban

ELLÁTÁS

A szállásunkon kapunk két nap reggelit és egy nap vacsorát. A napközbeni élelmezést mindenki magának intézi majd.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Ez a túránk főleg a tapasztaltabb rókáknak szól, nem árt ha jártál már a Tátra láncos útjain, vagy ferrátáztál már ausztriai útvonalakon. Mindkét nap sok szintemelkedést kell legyűrnünk, ami igénybe veszi majd a tüdőt és a combokat is. Sziklás, magashegyi terepre kell készülni és kellemes fáradtságra a nap végén!

FELSZERELÉS

Kényelmes túrabakancs, kis hátizsák a napi felszerelés hurcolásához, étel-ital, esőkabát, időjárásnak megfelelő túraöltözet, esetleg túrabot. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

No Fields Found.

A szállásunkról korán indulunk autóval a szombati starthelyre, amely Gstatterbodenben helyezkedik el a kis templom melletti parkoló képében. Innen egyenesen nekivágunk a 641-es turistaútnak, amely egyenes a Buchsteinhaushoz kalauzol minket egy hosszú szerpentin végén. Itt egy kicsit kifújjuk magunkat és tovább menetelünk a sziklás ösvényen egyre feljebb. Ha a ferrátás verzió győz, akkor nem sokkal a ház fölött jobbra térünk és meredek sziklafal aljában vágjuk le a csúcsra vezető kanyart a drótkötelet követve. Ha nem akkor egy kis kitérővel észak felől támadjuk be a csúcsot. A csúcs-csokik elfogyasztása után ugyanezen az úton ereszkedünk vissza, de most hosszabb pihenőt iktatunk be a hüttében, hogy megtölthessük a gyomrunkat egy kis Grösstl-el. Estére visszaérünk a szállásunkra, ahol majd meleg vacsorával várnak minket a háziak.

A Leopoldsteinersee partjáról indulva fedezzük fel ezt a különleges “mikrotájat”, hogy a nap csúcspontjaként az 1771 méter magas Hochblaser tetejéről nézzük meg ezt a varázslatos tavacskát. Itt is van lehetőség túraútvonalon sétálni, vagy ferrátázni. Utóbbi azért különleges mert egy szakaszon egy barlangban halad a drótösvény. Ha időben vissza is érünk a kocsikhoz, akkor a tó partján bedobhatunk még valami harapnivalót, aztán Magyarország felé vesszük az irányt.

Részletek

Kezdés:
2019. június 21.
Vége:
2019. június 23.

Helyszín

Gesäuse
Admont, Ausztria

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu