A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

Elvarázsolt világ – Kajakkal a Ráckevei-Dunán

augusztus 27.

“Tudtad, hogy van a fővárosban egy hely, amely úgy néz ki, mintha kikanyarítottak volna egy darabot a Kis-Balaton legvadregényesebb részéből? Leheletnyi Tüskevár. Nádas-fás-virágos-madárzajos vízi dzsungel a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágon” írja a turistamagazin.hu. Nekünk se kell több, hát ezt muszáj megnéznünk, úgyhogy július utolsó hétvégéjén tarts velünk egy laza 10 km-es evezésre opcionális bringás beszállóval.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
5.000 Ft 10.000 Ft

Ez tartalmazza:

  • A kajakbérlést és a szükséges felszereléseket
  • Új harcosoknál az idei évre vonatkozó egyesületi tagdíjat

LÉTSZÁMLIMIT

10 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2022. július 24.


A jelentkezés a részvételi díj befizetésekor válik érvényessé! A jelentkezéstől számított 7 napon belül kérjük a részvételi díjat utald át. Amennyiben az utalás nem történik meg a helyedet átadhatjuk más jelentkezőnek.

PROGRAM

Aki szeretne kerékpárral bemelegíteni az evezés előtt, azzal 9:00-kor Újpestről indulva Csepeli érkezéssel az útvonalon bárhol becsatlakozhat – ezt majd egyeztetjük pontosan. A lényeg, hogy 11-kor a Kolonics György Vízisport Központban vesszük át a hajókat (egyes és kettes tengeri kajakok) és innen indulunk el dél felé a Duna sodrását követve. Nem kell megijedni ezen az ágon szelíd és csendes kis folyócska, a visszaúton (ami a lényeg lesz) pedig szinte csak egy hosszúkás tó. A Molnár-sziget déli csücskénél fogunk befordulni a mellékágba ami az ígért meseországot hozza majd el közénk. Itt majd próbálunk csendben evickélni, hogy minél több állatot, madarat láthassunk. Állítólag a környéken van egy gonosz hattyú, aki megkergeti a kezdő vízitúrázókat, őt megpróbáljuk elkerülni 🙂 Terveink szerint délután 5 környékére legkésőbb vissza-érkezünk a kiindulópontra. Itt egy közös korai vacsorát is elfogyaszthatunk, majd hazafelé vesszük az irányt (ki-ki bringával, autóval vagy tömegközlekedéssel)

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Úszás tudás feltétlenül szükséges. Kajakozni nem kell profi szinten, a Soroksári-Dunán és a Molnár-sziget mellékágán szinte elenyésző a sodrás erőssége, így ha először ülsz kajakba akkor sincs probléma (bár akkor azért javasolnánk a kettes kajakot egy tapasztaltabb társsal).

FELSZERELÉS

Olyan ruházat amit nem sajnálsz ha vizes lesz, illetve vízicipő vagy szandál javasolt. Ezen kívül egy kis hátizsák amibe vízet és napi eleséget tudsz hozni. A hajókon van vízálló tárolórekesz.

Részletek

Dátum:
augusztus 27.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu