A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Cserháti nomádolás

2020. október 10. - 2020. október 11.

A Cserhátról talán mindenkinek kizárólag Hollókő vára ugrik be, meg az a sötétbarna homlokzatú templom a falu főutcáján. Na most oda pont nem megyünk, de cserébe megnézünk egy másik várromot Szandáról indulva (nem Szandálról, ahhoz már hideg van), aztán találunk majd egy limlomfából épített hatalmas fejet Csobánkapusztán (talán megállunk enni is? ki tudja), végül a Sasbérc kilátója mellett verünk tábort, sütünk lembaszt, nézzük a csillagos eget és hajtjuk álomra fejünket.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
ingyenes 1.250 Ft

A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így a részvételi díj tulajdonképpen a 2020-es évre vonatkozó tagdíj. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

LÉTSZÁMLIMIT

8 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. október 1.

Download file: 1599683414imo6-ele-track.gpx

PROGRAM

1. nap – Szandaváralja, Csobánkapuszta, Sasbérc (Táv és szint: 17 km / 400 m) 2. nap – Sasbérc, Bócsoki-tó, Hucskó-hegy(Táv és szint: 11 km / 200 m)

SZÁLLÁS

Sátrakban.

ELLÁTÁS

Hogy mi?

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Összesen 28 km és 600 m szintkülönbség leküzdése nehéz hátizsákokkal nem kifejezetten megterhelő, de nem is javasolnánk, hogy ezzel kezd túrás pályafutásodat. Ha már hozzászoktál az erdei meneteléshez, akkor biztos hogy élvezni fogod a civilizációtól távol töltött éjszakát.

FELSZERELÉS

Sátor, derékalj, hálózsák, enni-inni való, főző, stb. Részletes listát majd a résztvevőkkel megbeszéljük. Ha valamid nincs (vagy semmid sincs) az sem baj, mindent megoldunk 😉

Szandaváralján találkozunk nem túl korán reggel (10:00), hogy nyakunkba kapjuk a sátrunk és végigjárjuk a Cserhát nem túl megerőltető kaptatóit. Első állomásunk Szanda vára lesz, ami ugyan nem olyan szép állapotban maradt fenn mint Hollókőn, de azért még látszik, hogy egykor vár állot (most kőhalom). Utána tovább baktatunk Csobánkapuszta irányába, ahol gyakran rendeznek nagyon megvilágosodott fesztiválokat, erre is utal az a nagy fafej a település határán. Bujákra nem megyünk már be, inkább balra fordulunk és egyenesen felrohanunk a Sasbércre, ahol a táborhelyünk lesz. Itt padok és tűzrakóhely biztosítja a komfortzónánk el nem hagyását.

Vasárnap reggel bőven lesz időnk reggelizni, mert nem vár ránk túl sok gyaloglás, mindössze 11 km alatt vissza is érünk Szandaváraljára. Közben azért megnézzük a Bócsoki tavat, meg a környék pusztaságát. A sikeres expedíciót egy vacsorával is zárhatjuk valami étterem féleségben.

Részletek

Kezdés:
2020. október 10.
Vége:
2020. október 11.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu

Helyszín

Cserhát
Magyarország + Google Térkép