Egyesületi híradó 2019/06

Izgalmas hónapokon vagyunk túl, és arra gondoltunk csöpögtetünk ide egy kis összefoglalót arról mi történt velünk az év eleje óta. Voltak közgyűléseink, alapszabályt módosítottunk, közhasznúvá váltunk…..várj várj vár….hogy mi? Igen, jól olvastad! A Leguán Osztag Természetjáró Egyesület 2019.06.14-től kezdődően közhasznú egyesületként van listázva a bírósági jegyzékben. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük sorban mi is történt eddig!

Közgyűlés és alapszabály módosítás

Az éves rendes közgyűlésen módosítottuk az egyesület alapszabályát, hogy ezzel egy időben beadhassuk a közhasznúsági bejegyzés kérelméhez. Egy hiánypótlás miatt kellett tartani egy újabb közgyűlést, mindkét esemény jegyzőkönyvét megtaláljátok a Dokumentumtárban.

További változás, hogy a vezetőség létszáma 3-ról 5-főre bővült, két új tisztség beiktatásával. A szakszövetségi vezető pozícióját februártól Kiskó Alíz tölti be, akinek az eddigi munkáját is nagyon köszönjük és sok sikert kívánunk a továbbiakhoz is! Jogi vezetőt egyelőre jelentkező hiányában nem választottunk. A többi tisztségviselő személyében változás nem történt.

Közhasznúság – adó 1%

A sikeres alapszabály módosítás folyományaként, immár – mint fentebb írtuk – közhasznú egyesület lettünk. Ez azzal is jár, hogy a következő adóbevallásnál már nekünk is adhatjátok a személyi jövedelemadótok 1%-át. Hogy hogyan, arról majd írunk bővebben ha aktuális lesz, de előre is köszönjük azoknak akik majd úgy döntenek minket támogatnak és azoknak is akik már eddig is bombáztak minket, hogy mikor lehet már 1%-ot adni. Mostantól lehet 🙂 A befolyó plusz bevétel mértékétől függően rengeteg ötletünk van, hogyan tudjuk majd ezzel a forrással növelni a tagságért járó bőségszarut, de ezt egyelőre nem áruljuk el, hogy pontosan mire is gondoltunk, nem akarunk előre inni a kecskére. Vagy mi?

Nomád túrák

A jövőben szeretnénk az évi egy nomád túrát kissé gyakoribbá tenni, és hogy ez ne okozzon senkinek gondot felszerelés oldalról, igyekszünk az ehhez szükséges eszközökkel bővíteni a szertárt. Ehhez beadtunk pályázatot is az Újpesti Önkormányzathoz, amin 50.000 Ft vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg nekünk, melyet ezúton is köszönünk. Terveink szerint sátrakat, önfelfújós derékaljakat és téli illetve nyári hálózsákokat fogunk beszerezni. Annyit elárulunk elöljáróban, hogy a januári téli nomád túránkat a Bükkbe tervezzük valahova Három-kő környékére…

TV interjú

Egészen meglepetés szerűen kértek fel az Újpesti TV-hez egy interjúra, melyben az egyesület jelenéről, jövőjéről, a természetjárásról és arról kérdeztek, hogy kik is vagyunk. Fura interjú lett…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük