A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Vadregényes vízitúra az Ipolyon

június 4. - június 6.

A Börzsönyt megkerülő határfolyónk páratlan lehetőségeket kínál kenus vagy kajakos vízitúrára, ezért a jelen ritka alkalmak egyikeként amikor ilyet szervezünk nem is választhattunk volna mást. Tavaly sajnos csak egy rövidebb szakaszát tudtuk evezni, ráadásul a vízállás is elég alacsony volt, ezért most korábbra időzítjük a rajtot! Szombat kora délelőtt szállnánk vízre vagy Ipolyhídvégnél vagy Ipolyságnál, attól függően hogy mennyire bevállalós a csapat. Két vadkempingezős éjszakát követően aztán a folyótorkolaton keresztül kievezve a Dunára, Szobra érkezünk vissza. Összesen 2,5 nap alatt 60-70 folyókilométert fogunk megtenni, folyásiránynak.

Az esemény betelt, csak várólistára tudtok jelentkezni

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
14.500 Ft 19.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza a hajók bérlését, illetve szállítását a kiindulópontra 8 fővel, a szükséges egyéb felszereléseket (hordók, evezők, mentőmellény, bogrács és állvány), a bogrács vacsorákat, illetve a szervezés egyéb felmerülő költségeit. Nem tartalmazza az utazás költségét Szobig, melyet vagy telekocsi rendszerben bonyolítunk le, vagy lehet érkezni vonattal is, illetve a 8 főn túl a többiek szállítását sem tartalmazza a kiindulópontra.A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így az új harcosokra vonatkozó részvételi díj valójában a 2022-es évre vonatkozó tagdíjat foglalja pluszban magában. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

LÉTSZÁMLIMIT

12 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2021. július 10.

PROGRAM

1. nap – Ipolyhídvég/Ipolyság, Tésa (10/25 fkm) 2. nap – Ipolydamásd/Vámosmikola (25/30 fkm) 3. nap – Torkolat (5/30 fkm)

SZÁLLÁS

Sátrakban, függőágyban, bivakolva…ki-ki igényei szerint.

ELLÁTÁS

Tervezünk közös paprikáskrumplizást bográcsban egy éjszakán. A többi étkezést mindenki magának intézi.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Úszástudás feltétel és örülünk ha vízitúrás tapasztalatod is van valamennyi. Ha tudsz úszni de sosem eveztél az sem feltétlen probléma, de a csapatban hajónként egy tapasztalt evezősre mindenképp szükség van, így előfordulhat hogy ennek érdekében nem feltétlen a jelentkezés sorrendje számít majd.

FELSZERELÉS

Sátor, derékalj, hálózsák….most ide nem írunk mindent le, majd a jelentkezőkkel megbeszéljük mi kell, mi van, mit tudunk adni stb.

A vízreszállás helyszínétől függ (amit a jelentkezési lapon megadott válaszok alapján találunk majd ki közösen), hogy mekkora távot tudunk evezni és hol tudjuk az éjszakát tölteni. Ha a kalandosabb verziót választjuk, akkor valószínűleg sötétedés előtt maximum az Ipolyság után található vadkemping helyig tudunk eljutni, de az is lehet hogy addig se. Ez persze azt is jelenti, hogy másnap többet kell majd evezni. Ha azonban egyből Ipolyságnál szállunk vízre, akkor nagyobb távot is bevállalhatunk aznapra és egészen Tésáig evezünk. Előbbi 10-15 fkm, de nehézkesebb haladás, vadregényes folyószakaszon. Utóbbi 25 fkm.

Szintén az előző napi kalandfaktor fényében vagy Vámosmikoláig evezünk (ez a kalandos előző napot feltételezi), ami 30 fkm. A másik lehetőség, hogy ha Tésától tudunk indulni, akkor a torkolattól 7 fkm-re állunk csak meg Ipolydamásd közelében és ott verünk tábort. Utóbbi esetben fog maradni még idő a Dunán is egy kis evezésre.

A lájtosabb verzió szerint csak pár km-t kell evezni a torkolatig és lesz időnk mondjuk átevezni a szigetcsúcsra, vagy a Helemba szigetre egy kis ejtőzésre, míg a másik verziónál egyből visszavisszük a hajókat és a végén még beülünk azért egy közös vacsorára.

Részletek

Kezdés:
június 4.
Vége:
június 6.

Helyszín

Börzsöny
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu