A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Vadregényes vízitúra az Ipolyon

július 23. - július 25.

A Börzsönyt megkerülő határfolyónk páratlan lehetőségeket kínál kenus vagy kajakos vízitúrára, ezért a jelen ritka alkalmak egyikeként amikor ilyet szervezünk nem is választhattunk volna mást. Péntek kora délután szállnánk vízre vagy Ipolyhídvégnél vagy Ipolyságnál, attól függően hogy mennyire bevállalós a csapat. Két vadkempingezős éjszakát követően aztán a folyótorkolaton keresztül kievezve a Dunára, Szobra érkezünk vissza. Összesen 2,5 nap alatt 60-70 folyókilométert fogunk megtenni, folyásiránynak.

1 nap szabadság szükséges!

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
12.500 Ft 15.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a hajók bérlését, illetve szállítását a kiindulópontra, a szükséges egyéb felszereléseket (hordók, evezők, mentőmellény, bogrács és állvány), illetve a szervezés egyéb felmerülő költségeit. Nem tartalmazza az utazás költségét Szobig, melyet vagy telekocsi rendszerben bonyolítunk le, vagy lehet érkezni vonattal is. A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így az új harcosokra vonatkozó részvételi díj valójában a 2021-es évre vonatkozó tagdíjat foglalja pluszban magában. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

LÉTSZÁMLIMIT

12 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2021. július 10.

PROGRAM

1. nap – Ipolyhídvég/Ipolyság, Tésa (10/25 fkm) 2. nap – Ipolydamásd/Vámosmikola (25/30 fkm) 3. nap – Torkolat (5/30 fkm)

SZÁLLÁS

Sátrakban, függőágyban, bivakolva…ki-ki igényei szerint.

ELLÁTÁS

Tervezünk közös paprikáskrumplizást bográcsban egy éjszakán. A többi étkezést mindenki magának intézi.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Úszástudás feltétel és örülünk ha vízitúrás tapasztalatod is van valamennyi. Ha tudsz úszni de sosem eveztél az sem feltétlen probléma, de a csapatban hajónként egy tapasztalt evezősre mindenképp szükség van, így előfordulhat hogy ennek érdekében nem feltétlen a jelentkezés sorrendje számít majd.

FELSZERELÉS

Sátor, derékalj, hálózsák….most ide nem írunk mindent le, majd a jelentkezőkkel megbeszéljük mi kell, mi van, mit tudunk adni stb.

A vízreszállás helyszínétől függ (amit a jelentkezési lapon megadott válaszok alapján találunk majd ki közösen), hogy mekkora távot tudunk evezni és hol tudjuk az éjszakát tölteni. Ha a kalandosabb verziót választjuk, akkor valószínűleg sötétedés előtt maximum az Ipolyság után található vadkemping helyig tudunk eljutni, de az is lehet hogy addig se. Ez persze azt is jelenti, hogy másnap többet kell majd evezni. Ha azonban egyből Ipolyságnál szállunk vízre, akkor nagyobb távot is bevállalhatunk aznapra és egészen Tésáig evezünk. Előbbi 10-15 fkm, de nehézkesebb haladás, vadregényes folyószakaszon. Utóbbi 25 fkm.

Szintén az előző napi kalandfaktor fényében vagy Vámosmikoláig evezünk (ez a kalandos előző napot feltételezi), ami 30 fkm. A másik lehetőség, hogy ha Tésától tudunk indulni, akkor a torkolattól 7 fkm-re állunk csak meg Ipolydamásd közelében és ott verünk tábort. Utóbbi esetben fog maradni még idő a Dunán is egy kis evezésre.

A lájtosabb verzió szerint csak pár km-t kell evezni a torkolatig és lesz időnk mondjuk átevezni a szigetcsúcsra, vagy a Helemba szigetre egy kis ejtőzésre, míg a másik verziónál egyből visszavisszük a hajókat és a végén még beülünk azért egy közös vacsorára.

Részletek

Kezdés:
július 23.
Vége:
július 25.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu

Helyszín

Börzsöny
Magyarország + Google Térkép