A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

A Zemplén bércein

május 20. - május 22.

Legkeletibb hegységünket eddig egyszer ejtettük útba, de rengeteg felfedezetlen túraösvény maradt még ami ránk vár. Két napot túrázunk, két éjszakát társasozunk! Bejárjuk Háromhuta és Óhuta környékén minden tanösvényt, minden kilátóhelyet, illetve teszünk egy nagyobb túrát a források völgyében és felfedezzük az Istvánkúti kulcsosház környékét is, amit már régóta kinéztünk magunknak a romatikussága miatt.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
18.000 Ft 23.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállás, a szombati vacsora illetve a szombati és vasárnapi reggeli költségeit, valamint az adókat és egyéb adminisztrációs költségeket. Nem tartalmazza az utazás költségeit, melyet telekocsi rendszerben bonyolítunk le. A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így az új harcosokra vonatkozó részvételi díj valójában a 2022-es évre vonatkozó tagdíjat foglalja pluszban magában. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

A jelentkezésed a részvételi díj átutalásával válik érvényessé, melyet kérjük, hogy a jelentkezésed visszaigazolásától számítva 14 napon belül tegyél meg.

LÉTSZÁMLIMIT

17 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2022. május 12.

PROGRAM

1. nap – Óhuta - Denevér ösvény - Háromhuta (Táv és szint: 13 km / 670 m) 2. nap – Újhuta - Sólyom-bérc - Istvánkút (Táv és szint: 18 km / 500 m)

SZÁLLÁS

Vámosújfalun egy alapítványi táborban. 17 fős komplett, felszerelt házat bérlünk. A szálláson játszótér, sportolásra alkalmas zöldfelület vár minket.

ELLÁTÁS

A reggeli és a vacsora biztosítva lesz, a szálláshoz ágynemű jár.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A túrán bárki nyugodt szívvel részt vehet, de kellemes fáradtságot azért garantáljuk!

FELSZERELÉS

Szokásos túrafelszerelés: kis hátizsák, kényelmes túracipő, esőkabát, fejlámpa, kaja-pia 😉

Túránk kiindulópontja a Zemplén mélyén rejtőző Óhuta lesz, ahonnan egy kicsit kibővített kört teszünk a Denevér ösvényen érintve több forrást, kilátót, pihenőhelyet és gyönyörű vulkanikus patakvölgyeket. Aztán még átsétálunk Háromhutára is, egy kisebb tanösvényt megnézni.
A Zemplén belsejét tovább felfedezve Újhutáról Istvánkút felé indulunk és megnézzük a Sólyom-bércet, majd a régi Istvánkúti vadászházat. Miután itt elköltöttük a magunkkal hozott ebédet felbaktatunk a Kerek-kőhöz, aztán a Cserliszka réten keresztül a Tolcsva patak völgyében ereszkedünk vissza Újhutára. A völgyben 9 forrást érintünk.

Részletek

Kezdés:
május 20.
Vége:
május 22.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu