A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Téli “expedíció” a Börzsönyben

2019. január 19. - 2019. január 20.

Mindig ki szeretted volna próbálni, hogy milyen lehet egy igazán magas hegy expedíciós meghódítása? Hát most kicsiben átélheted, már ami a körülmények komfortfokozatát illeti. Nekivágunk a Börzsöny meredek lejtőinek, igyekszünk elkerülni a lakott területeket, de ha lehet akkor a jelzett turistautakat is. Azt esszük amit viszünk, hóból olvasztunk vizet, megtapasztaljuk milyen nehéz téli körülmények között tüzet gyújtani és még sorolhatnánk milyen kalandok várnak ránk.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
ingyenes 5.000 Ft

A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így a részvételi díj tulajdonképpen a 2019-es évre vonatkozó tagdíj. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

LÉTSZÁMLIMIT

8 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. január 14.

PROGRAM

1. nap – Indulás Márianosztráról (Táv és szint: 12-16 km / 700-1000 m) 2. nap – Érkezés Márianosztrára (Táv és szint: 12-16 km / 700-1000 m)

SZÁLLÁS

Sátrakban, a pihe puha hódombok buckáin.

ELLÁTÁS

Hogy mi?

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Kelleni fog egy csipetnyi elvetemültség, és egy nagy adag kalandvágy, valamint az sem árt ha képes vagy gyalogolni 15-20 km-t, mert a hóban a 12 is többnek fog tűnni. Nem kell különösebben sportos erőnlét, de ne ezzel a túrával kezd természetjáró karriered 🙂

FELSZERELÉS

Sátor, megfelelő derékalj (lehetőleg minimum 2,5 cm vastag önfelfújós), megfelelő hálózsák (komfort-fok 0 °C vagy kevesebb), meleg és réteges öltözet, téli túrabakancs…ezek a legfontosabbak. A részletes listát az ajánlott felszerelésekről közösen megbeszéljük a résztvevőkkel.

Reggel találkozunk Szobon a kisvasút végállomásánál és közösen zakatolunk majd fel Márianosztrára. Innen úttalan utakon, hóban gázolva, megharcolva az elemekkel keresztülvágunk a hegyen és völgyön, hogy megtaláljuk a tökéletes táborhelyet. Fát keresünk, tűzrakó helyet alakítunk ki, hócsatát vívunk és felvértezzük szállásunkat hóember hadsereggel a betolakodók meggátolására.

Reggeli készítés a hajnali dérben, ráébredés hogy a ruháink megfagytak és hogy a bakancsot is be kellett volna rakni a hálózsákba….aztán indulás. Tovább kanyargunk úttalan utakon a Börzsönyben, majd a délutáni órákban visszaérkezünk Márianosztrára. Vagy Zebegénybe….vagy Nagy-Marosra….hol is vagyunk pontosan? o.O

Részletek

Kezdés:
2019. január 19.
Vége:
2019. január 20.

Helyszín

Börzsöny
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu