A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Fennsík Farsang

2019. február 09. - 2019. február 10.

Tudtad, hogy Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterülete a Bükkben található? Ennek a kellős közepéről indulva fedezzük fel ezt a vadregényes tájat két napos csillagtúránk alkalmával. Szétnézünk a havas hegyormok sokaságán a Három-kőről, illetve elkanyarodunk majd a Tebe-rét befagyott lápvidékére is. A két túra közötti éjszakán pedig a téli erdő háborítatlan nyugalmát élvezhetjük egy felújított kulcsosház melegében.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
5.100 Ft 10.100 Ft

Ez tartalmazza a szállást 1 éjszakára turistaházban, az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Mivel ezen túrán kizárólag egyesületünk tagjai vehetnek részt, az új harcosoknak az ár tartalmazza az idei évre vonatkozó tagdíjat is. Az étkezés és az utazás költségeit viszont nem tartalmazza! Ha nem vagy még tag, akkor kérlek a jelentkezés előtt töltsd ki a belépési nyilatkozatot is!

LÉTSZÁMLIMIT

16 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. január 31.

PROGRAM

1. nap – Három-kő, Tar-kő, Zsidó-rét (Táv és szint: 14 km / 600 m) 2. nap – Tekere-rét, Hór-patak (Táv és szint: 13 km / 400 m)

SZÁLLÁS

Turistaházban

ELLÁTÁS

Önellátásra fogunk berendezkedni, melyhez egy teljesen felszerelt konyha lesz a segítségünkre. Szombaton tervezhetünk egy közös vacsorával a közeli Vadász étteremben, ennek az anyagi részét mindenki egyénileg intézheti.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A hóban sétálás plusz energiaigényét nagyban feledteti majd a semmihez nem fogható látvány. Amúgy sem készülünk meghódítani a világot, átlagos, túrához szokott fizikummal semmi megterhelő nem lesz a két napi sétákban.

FELSZERELÉS

Időjárásnak megfelelő réteges téli túraöltözet, vízálló bakancs, fejlámpa, hátizsák, stb. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

No Fields Found.

Szombaton viszonylag korán találkozunk a Bükk szívében, a Bánya-hegyi elágazásnál, ahol kényelmesen leparkolhatjuk a gépjárműveket és egyből túrabakancsba pattanhatunk. Rögtön neki is vágunk a fennsíkra vezető emelkedőnek és ráfordulunk a zöld háromszög jelzésre, ami a fennsík szélén vezet minket, végig remek kilátást nyújtva a téli Bükk lejtőire. Hamarosan elérjük a Három-kő kilátópontját, ahol nyáron is elképesztő látványt nyújt a táj, hóval borítva meg legalább szorozzuk ezt meg másféllel. Nem sokkal később aztán hasonló élményben lehet részünk a meredekebb, sziklásabb Tar-kőről is. A “gerincen” kanyargó ösvényről letérve visszaereszkedünk és a Toldi-kaput érintve visszasétálunk az autókhoz. Helyben eldönthetjük, hogy Tar-kő előtt beiktatjuk-e még a Zsidó-rétet is, amely fokozottan védett terület, és biztos, hogy semmihez nem fogható látványt nyújthat behavazva.

Túránk után autóval közelítjük meg a szálláshelyünket, majd közösen elmehetünk vacsorázni a Répáshután található Vadász étterembe.

Vasárnap a reggelit követően a szállásunkról indulunk meg gyalog dél-keleti irányban és a Tekere-rét lápvidékén teszünk egy karikát. Útközben érintjük a Hór patak völgyét is, ahol ha megfelelően hideg lesz ámulhatunk majd a befagyott vízformációk változatosságán. A kora esti órákban könnyes búcsút veszünk és elindulunk hazafelé.

Részletek

Kezdés:
2019. február 09.
Vége:
2019. február 10.