A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az event elmúlt.

Sikárosi piknik

2018. november 24.

Köszöntsük a telet és készítsük fel a testünket a lelassulásra és a pihenésre az adventi ünnepek előtt. A természet is átfordul alacsonyabb fordulatszámra, ennek a hangulatnak megfelelően mi sem indulunk korán, nem megyünk nagy szinteket, és belemerülünk az erdő zúgásába. Dömör-kaputól indulva egy kisebb kört teszünk a Lajos-forrás felé, majd a Lom-hegy északi oldalán a Sikárosi-rétre ereszkedünk vissza. A Bükkös-patakot követve találjuk majd meg az erdei ifjúsági tábor esőkunyhóját és tűzrakó helyeit, ahol a nap hátralévő részében tábortüzet gyújtunk, szalonnát sütünk, társasozunk, piknikezünk és közösen felidézzük egymásnak az idei év legjobb túráit, amivel talán inspirációt nyújthatunk a következő év tervezéséhez is. A túrára biztosítunk szemeteszsákokat és kesztyűket, hogy akinek van kedve szemetet szedni út közben, azt tudjuk hova tenni. Ez nem kötelező, csak egy lehetőség.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
ingyenes ingyenes

A túra minden résztvevő számára ingyenes!

LÉTSZÁMLIMIT

20 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. november 22.

TALÁLKOZÓ

10:00 Dömör-kapu parkoló
https://goo.gl/maps/Ku6pvRyHQDx

UTAZÁS

Autókkal, telekocsi rendszerben.
Ennek összeszervezésében segítünk!

PROGRAM

10:00-kor találkozunk a Dömör-kapunál lévő nagy parkolóban, ahonnan a zöld háromszög jelzésen indulunk fölfelé, hogy a szintemelkedés nagy-részét magunk mögött is hagyjuk egyből. Ezzel megalapozzuk a komfortos időjárás ruházatunk alatt, hogy ne kelljen annyi réteget magunkon cipelnünk. Egy darabig nyugat felé sétálunk a hegyoldalban, ahonnan több alkalommal is szépen látszódik a Bükkös-patak völgye, illetve a Dömör-kapu sziklái. Az utolsó kilátópontnál elhelyezett padoknál aztán észak felé fordulunk és hol réteken, hol erdősávokon átvágva elérjük a Lajos-forrást, melynek vizéből érdemes pár kortyot útravalóul elfogyasztani. Innen a sárga jelzésen haladunk tovább északnyugat felé, mely hivatalosan lovagló útként is ismert, így előfordulhat hogy nagyobb négylábú állatok hátán közlekedő túratársak is keresztezik majd utunkat. A hosszú rétet elhagyva nemsokkal megérkezünk a piros jelzéshez, amelyen egy határozott jobbra fordulást követően lassacskán megpillantjuk a Sikárosi-rét sztyeppéit. Újabb forrás következik, melyet Szilágyi Bernátról neveztek el, ám itt az aszályos időjárás miatt nem feltétlenül lesz iható víz. A réten keresztülvágva elhaladunk az erdészház mellett, aztán a Bükkös-patak kanyargós partján sétálunk el egészen addig amíg észre nem vesszük a fák között kialakított táborhelyet. Itt aztán a közös tűzifa gyűjtés, nyársfaragás, kockás pléden hempergőzés, patakban ugrálás, társasjátékozás, szalonnasütés és megannyi egyéb forma szolgál majd szórakoztatásunkra a nap hátralévő részében. A túránk itt ér véget, itt mindenki addig marad ameddig jól érzi magát, az autókhoz az erdei aszfaltos utat követve nagyjából fél óra alatt lehet visszasétálni.

Táv és szint: 12 km / 350 m

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Átlagos, egészséges fizikummal bárki élvezni fogja ezt a kirándulást és talán kedvet kap nagyobb kihívások teljesítésére is. Semmilyen túrázó előélet nem szükséges, itt most a kellemes erdei környezeten, a társaságon és ősz megélésén lesz a hangsúly:)

FELSZERELÉS

 • Kényelmes lábbeli
  (a túrabakancs hasznos lehet, de egy nem túl lapos talpú edzőcipő is tökéletesen megfelelhet a célnak)
 • Időjárásnak megfelelő öltözet
  (Hosszú nadrág, póló és pulóver, illetve szélálló kabát)
 • Esőkabát!
 • 10-20 literes hátizsák
 • Egy napra elegendő étel és víz
 • Szalonna sütéshez szalonna, hagyma, bicska, stb.
 • Fakultatív: társasjáték, pokróc, labda, tollas, frizbi, stb.
No Fields Found.

Részletek

Dátum:
2018. november 24.
Esemény Category:

Helyszín

Pilis
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu