A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Őszi levélhullás a Gesäuse Nemzeti Parkban

2017. október 20. - 2017. október 23.

MOCSKOS ANYAGIAK

31.000 Ft / fő

Ez tartalmazza a három éjszaka szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót és a szervezés költségeit.

RÉSZLETES MEGHÍVÓ PDF FORMÁTUMBAN

A meredek hegyoldalak és az Enns folyó szurdokra emlékeztető völgye jellemzi a Gesäuse Nemzeti Parkot, amely a bencés rendi apátságáról és szépművészeti múzeumáról híres Admont és Hieflau, egy régi bányászváros között fekszik. Így jellemzi az austria.info bevezetője ezt a csiszolatlan gyémántot, amelyet szeretnénk közelebbi szemügyre venni. Fő attrakcióként a Großer Buchstein 2224 m magas csúcsát célozzuk be, de a maradék napokon is szemetgyönyörködtető tavak, patakok, tengerszemek és hegyormok jutnak majd osztályrészül nekünk.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2017. október 6.

SZÁLLÁS
Két ágyas komfortos szobákban egy családi vállalkozásban működtetett panzió falain belül.

ELLÁTÁS
Reggeli jár a szállás mellé, a további étkezéseket mindenki a pénztárcájának és igényeinek megfelelően egyénileg intézheti.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT
A Buchstein csúcsára egy erőteljesebb gyaloglós, a végén sziklásabb ügyeskedős túrával lehet feljutni 1630 m szintemelkedést leküzdve, amelyhez szükséges egy sportosabb erőnlét. Ha rendszeresen túrázol nagyobb távokat és/vagy szoktál futni, akkor nem okozhat gondot, de a kellemes fáradtságot garantáljuk, csak hogy jobban essen az esti sör! Különösebb technikai tudást nem igényel az útvonal, de előfordulnak kitettebb sziklás szakaszok, szóval jó ha biztos lábakon állsz.

FELSZERELÉS
Kényelmes, bejáratott túrabakancs elengedhetetlen, valamint a fejlámpa és az esőkabát (illetve az időjárásnak megfelelő öltözet) mindenképpen szükséges. Egyéb speciális felszerelésre nem lesz szükség.

PROGRAM

1. nap – Großer Buchstein Táv és szint: 14 km / 1630 m
Reggel elautózunk a szállástól nagyjából 10 percre fekvő Gstatterboden falucskába, ahonnan gyalogszerrel indulunk meg egyenesen felfelé. A csúcsot északi irányból kerülve jutunk fel a sziklatömb tetejére, ahonnan páratlan csúcsélményben lesz részünk, így megérdemelten kerülhetnek elő a táskákból a csúcs-csokik. Visszafelé ugyanazon az úton ereszkedünk le.

2. nap – Hochblaser Táv és szint: 13 km / 980 m
Másnap keleti irányba indulunk az autókkal és ezúttal a Leopoldsteinersee melletti parkolóban hagyjuk őket. Innen egy minden ízében alpesi körtúrát teszünk érintve a Hochblaser csúcsot, a Seaubach patakot, sziklafalakat csodálhatunk és végén egy tóparti hüttében pihenhetjük ki a napi fáradalmakat.

3. nap – Erzberg
Az utolsó nap, hazaindulás előtt az Erzberg bánya körüli élmények lesznek a meghatárzóak. Megnézzük a bányászat után maradt lefaragott hegytömböt, és sétálunk egyet az egykori bányaváros Eisenerz utcáin. Visszaindulás Magyarországra a délutáni órákban.

Részletek

Kezdés:
2017. október 20.
Vége:
2017. október 23.

Helyszín

Gesäuse
Admont, Ausztria + Google Térkép