A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Havas kalandok a Bakonyban (MEGTELT)

2018. január 13. - 2018. január 14.

Több napos túráinkon csak egyesületi tagok vehetnek részt, de jelentkezéskor egyben lehetőséged van belépni az egyesületbe is . Jelentkezés tagnak!

MOCSKOS ANYAGIAK
12.000 Ft/fő

Ez tartalmazza a szállást, az idegenforgalmi adót a szombati bőséges két fogásos vacsorát, a vasárnapi reggelit és a szervezést.

RÉSZLETES MEGHÍVÓ PDF FORMÁTUMBAN

A csendes, hóval borított erdő különleges nyugalmat áraszt magából, egészen kivételes élmény ilyenkor a ropogó hó hangját hallgatni a lábunk alatt. Tavaly Galyatetőn tapasztaltuk ezt meg, idén viszont az egyik régi-új kedvencünk, a Bakony fog helyet adni a havas kalandozásnak. Mindentől távol, egy aranyos kis erdei fogadóban húzzuk meg magunkat a hideg elől estére, napközben viszont felfedezzük az Ördög árok, a Cuha völgy és a Kőmosó szurdok látnivalóit, amelyek hóval borítva biztosak vagyunk benne, hogy kétszer olyan gyönyörű látványt nyújtanak majd mint nyáron.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2018. január 8.

SZÁLLÁS
Erdei fogadóban, a civilizációtól távol, két ágyas, összkomfortos, fürdőszobás szobákban. A szálláshoz tartozik ingyenes parkoló, lovarda és szánkózásra is alkalmas lágy lankák:)

ELLÁTÁS

A szálláson bőséges vacsorával várnak minket szombat este, illetve a vasárnapi reggelinket is biztosítják. A szobákhoz tartozik saját fürdőszoba és televízó, valamint van Wi-Fi elérés is.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A túrák átlagos, sportos erőnléttel könnyűszerrel teljesíthetőek. A havas terep persze hozzájárul, hogy a távolságokhoz képest a várhatónál jobban elfáradjunk, de egyik túra sem okozhat gondot senkinek.

FELSZERELÉS
Meleg, téli túraöltözet (vízzáró réteg, polar, aláöltözet, túrabakancs, kamásli, sapka, sál, kesztyű) mindenképp szükséges, hiszen télen hideg van, de jól jöhet még a túrabot, termosz (meleg teának), napszemüveg, fázósabbaknak talp és/vagy kézmelegítő betét.

PROGRAM

1. nap – Ördög-árok, Kőmosó-szurdok (Táv és szint: 16 km / 500 m)

A szállásnál, találkozás után hátra-hagyjuk az autókat és a zöld jelzést követve elindulunk az Ördög-árok felé. Először havas, kietlen réteken vágunk keresztül, majd ahogy beérünk az erdőbe úgy lesz egyre vadregényesebb a táj. Az Ördög-árok a Bakony egyik legkalandosabb szurdoka. Ha biztonságos, akkor a Gizella-átjárón keresztül ereszkedünk le a szurdokba, ha nem akkor körbemegyünk fölötte. Mielőtt Bakonyoszlopra érnénk egy balkanyarral Csesznek felé vesszük az irányt, hogy itt a vár mellett visszakanyarodva a Kőmosó-szurdokot is szemügyre vegyük. A zöld jelzést követve térünk visszaté Gézaházára.
Itiner: https://goo.gl/TNNmxr

2. nap – Cuha-völgy (Táv és szint: 15 km / 350 m)

Másnap teljesen másik irányba csatoljuk fel a nyúl (yeti?) cipőt és nyugat felé ropogtatjuk a havat. Károlyházánál aztán elkezdünk ereszkedni és hipp-hopp a Cuha patak mellett találjuk magunkat. A völgyben Vinye felé haladva kellemes sétaterep fogad. Itt a Kőpince Fogadóban vehetünk magunkhoz finom étkeket, hogy utána hátatfordítva a kis településnek visszafelé vegyük az irányt. Itiner: https://goo.gl/tNZjpX

Részletek

Kezdés:
2018. január 13.
Vége:
2018. január 14.

Helyszín

Bakony
Herend, Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu