A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Mesebeli tájakon a Kelet-Mecsekben

2018. június 23. - 2018. június 24.

Budapestiként ha túrázni készül az ember belföldön az első két opció, ami eszébe jut, a Pilis és a Börzsöny. Néha-néha eljutunk a Mátrába vagy a Bükkbe, de vannak olyan helyszínek, amelyek valamiért indokolatlanul feledésbe merültek. Van ám nekünk egy olyan szigethegységünk, amelyet úgy neveznek: Mecsek! Persze ilyenkor meg mindenkinek Pécs, meg Orfű ugrik be, de nem! Mi most ettől keletebbre tekintünk és az Óbányai-völgy szépségeibe ugrunk fejest. Mecseknádasdon alakítjuk ki a bázisunkat és két napba megpróbáljuk belesüríteni a Kelet-Mecsek legszebb látnivalóit. A Ferde-vízesés, Csepegő-kő, Márévár, mind-mind olyan helyszínek, amelyeket mindenkinek látnia kell egyszer. Tarts velünk ezen a varázslatos felfedezőúton Magyarország elfeledett természeti kincsei közé!

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
5.000 Ft 8.750 Ft

Ez tartalmazza a szállást 1 éjszakára turistaházban ágyneművel, a reggeli, a bográcsolós vacsorát, az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Mivel ezen túrán kizárólag egyesületünk tagjai vehetnek részt, az új harcosoknak az ár tartalmazza az idei évre vonatkozó tagdíjat is.

LÉTSZÁMLIMIT

30 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2018. június 16.

PROGRAM

1. nap – Óbányai völgy, Ferde vízesés (Táv és szint: 19 km / 420 m) 2. nap – Márévár, Hidasi-völgy, Vár-völgy (Táv és szint: 16 km / 505 m)

SZÁLLÁS

Turistaházban. Bakancsos szállás jelleggel, sok emeletes ágy egy helységben, saját szekrényekkel, nagy közös konyhával, közös fürdővel.

ELLÁTÁS

Szombaton bográcsos vacsorát, vasárnap reggelit kapunk. A szálláson van főzőcskézésre alkalmas konyha, így aki nem lakott jól, belevetheti magát a gasztronómia rejtelmeibe egyénileg

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A kellemes fáradtságot garantáljuk, de technikai tudásra és erőnlétre való tekintet nélkül bárkinek jó szívvel ajánljuk a részvételt. Napi 16-19 km-es távokra kell készülni, de viszonylag kevés szintemelkedésre.

FELSZERELÉS

Kényelmes bakancs vagy túra/futócipő, kis hátizsák, időjárásnak megfelelő öltözet. Semmilyen egyéb extra kiegészítő nem szükséges.

 

No Fields Found.
A leutazást követően az autókat leparkoljuk és egyből nekivágunk Mecseknádasd főutcájának, hogy párszáz métert követően bevessük magunkat az erdő hűvösséget adó fái közé. Először felmászunk a Puszta-hegyre, hogy visszatekintve megcsodáljuk Mecseknádasd hegyekkel körbevett házacskáit, aztán Óbánya felé gyalogolunk tovább, ahol a Boldogságos Szűz Mária templom mellé érkezünk meg. Innen a Pisztrángos tavakat elhagyva szinte perceken belül elérjük a Csepegő-kőt és a Ferde-vízesést, amely a Kelet-Mecsek egyik meghatározó természeti kincse. Kisújbánya határában elhagyjuk az Öreg-patak völgyét és a kék négyzeten dél felé egészen az Réka-völgyig megyünk. Számos forrás közül válogathatunk majd ebben a völgyben, amíg vissza-gyalogolunk Mecseknádasdra. Mielőtt elfoglaljuk a szállást még egy kis kitérővel megtekinthejük a falu határában lévő Árpád kori templom romjait is. Este bográcsozás és szabadfoglalkozás van tervben, de igény szerint körbenézhetünk Mecseknádasdon is, ha marad rá idő.
Reggelit követően egy rövid autókázással átteleportáljuk magunkat a Kelet-Mecsek másik oldalára és Magyaregregyről indulva nekivágunk a Vár-völgynek. Első állomásunk nem is várat magára sokat, a kiindulóponttól húsz perces gyaloglással érhetjük el Márévár romjait. Miután kicsodálkoztuk magunkat a középkori falak maradványaiban, tovább sétálunk a patakvölgyben, ahol a Gergely-Éva forrást és az Iharos-kutat magunk mögött hagyva a Pásztor forrást követően egy éles jobb kanyarral a Forrás-mezőn találjuk magunkat. Igen, jól olvastad, a Mecsek ezen része rendkívül gazdag természetes forrásokban és nagyrészük ráadásul iható vizet ad. A fent felsoroltakon kívül a Forrás-mezőn még 4 másik kiépített forrást is felfedezhetünk, mielőtt a Szürke-réten keresztül a Hidasi völgybe kanyarodnánk. Magyaregregyre a Sín-gödör patak-gázlókkal tarkított ösvényén jutunk vissza. Ha marad rá idő és igény, autókkal még átgurulhatunk Abaligetre is, hogy a kiépített cseppkőbarlangban is tegyünk egy másfél órás sétát.

Részletek

Kezdés:
2018. június 23.
Vége:
2018. június 24.

Helyszín

Mecsek
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu