A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Hódítsuk meg Ukrajna tetejét! (MEGTELT)

2018. április 28. - 2018. május 01.

Több napos túráinkon csak egyesületi tagok vehetnek részt, de jelentkezéskor egyben lehetőséged van belépni az egyesületbe is . Jelentkezés tagnak!

MOCSKOS ANYAGIAK

22.000 Ft / fő

Ez tartalmazza a szállást 3 éjszakára vendégházban, a bőséges félpanziós ellátást, a transzportot a Hoverla és az Iker-havas beszállójához, az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Nem tartalmazza az odautazást, a biztosítást és az egyéni étkezéseket.

RÉSZLETES MEGHÍVÓ PDF FORMÁTUMBAN

FONTOS: Ukrajna nem tagja a schengeni egyezménynek, így a beutazáshoz érvényes útlevélre van szükség. Ennek kiváltási ideje átlagosan 8-14 nap, de maximum akár 20 nap is lehet, ezért érdemes időben intézni, mert enélkül nem tudsz velünk tartani a túrán!

Kopasz, a hegylábnál is csak fűvel borított kétezres csúcsok, Kvászt szürcsölő falusi gyerekek, a Fekete-Tisza völgyében megbúvó néma történelem. Ez vár rád többek között, ha velünk tartasz Kárpátalja legmagasabban fekvő térségébe, Kőrösmezőre. Három napnyi tömény kultúrsokk és combot próbáló túrázás az, amit belesürítünk ukrajnai látogatásunkba. GAZ66-os csapatszállítókkal rójuk majd a környék kevésbé jó állapotú hegyi útjait, hogy a Hoverla (magyarul Hóvár) és az Ikerhavas csúcsok gyalog is elérhető közelségbe kerüljenek. A túrázás mellett persze a környék kultúrális látnivalóit is felfedezzük majd: Kőrösmező görögkatolikus fatemploma 1824 óta érintetlenül dacol az időjárással, valamint a Mezőháton található Plitovate templom is rejteget érdekes meglepetéseket az 1700-as évekből maradt fafaragások formájában.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2018. április 20.

SZÁLLÁS
Vendégházban, 2-3 ágyas szobákban.

ELLÁTÁS
Szállásadónk beszél magyarul és nem mellesleg szakácsnő a foglalkozása, így a bőséges reggeli és a vacsora garantált. A reggeli magában foglalja a korlátlan tea és kávéfogyasztást. A parkolás megoldható a ház udvarán levő zárt kertben. A két nagyobb túrás nap kiindulópontja személyautóval nem közelíthető meg, ezért ekkor házhoz jön értünk egy GAZ66-os csapatszállító, amelynek a kényelmét oda-vissza élvezhetjük.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT
A Hoverla és az Ikerhavasok meghódítása is 1000 méter körüli szintkülönbség leküzdését igényli föl is és le is, de egyszerű gyalogtúrával elérhetőek, nem szükséges semmilyen technikai tudás. Ha rendszeresen túrázol, akkor nem okozhat gondot ez a kihívás.

FELSZERELÉS
A szokásos túrafelszerelés elég lesz ezen a hosszú hétvégén. Mit jelent ez? Időjárásnak és évszaknak megfelelő öltözet. 2000 méteren az évszak szinte biztos, hogy a tél jelen esetben, így a réteges, könnyen variálható ruházat erősen javallott. Túrabotok jó szolgálatot tehetnek, a kényelmes, strapabíró túrabakancs viszont kötelező.

PROGRAM

Szombat reggel a telekocsi beosztásnak megfelelően nekivágunk az autópályának és a határátlépés ütemétől függően délután 2 és este 7 között remélhetőleg mindenki meg is érkezik Kőrösmezőre. Az érkezés időpontjától függően a szállás elfoglalásán kívül a környék turisztikai látványosságainak felkutatása lesz a program.

Vasárnap reggel beparkol a ház elé a privát csapatszállítónk és elpöfög velünk Drahobratba, ahonnan gyalog vágunk neki a Kárpátok gerincének. Látványos túrára lehet számítani, több csúcsot és hágót is érintve jutunk el az Iker-havas 1880 m magas csúcsára, amely a Fagyalos-hegység nevű vonulat legmagasabb pontja. Visszafelé ugyanazon az úton ereszkedünk le, majd a csapatszállítóval visszadöcögünk a szállásra.

Hétfőre tervezzük a nagy finálét, azaz észak-keleti szomszédunk legmagasabb hegycsúcsának meghódítását. A Hoverla 2061 méter magas kúpja fűvel borított, csak úgy mint a környék többi hegye, így egészen egyedi látványt nyújt. Mi az észak felől vezető utat fogjuk végigjárni, ami a helyiek szerint az egyik legszebb, de szerencsére nem a leglátogatottabb, így talán elkerüljük a tömeget. Visszafelé ismét a GAZ66-os csodajárgány segítségét vesszük igénybe a hazajutáshoz.

Kedden a szállástól való könnyes búcsút követően még megtekinthetjük Mezőfő látványosságait is, aztán elindulunk vissza Magyarország felé.

Részletek

Kezdés:
2018. április 28.
Vége:
2018. május 01.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu

Helyszín

Kőrösmező
Kőrösmező, Ukrajna + Google Térkép