A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Kéktúra a Lizzarddal #1

2017. augusztus 25. - 2017. augusztus 27.

MOCSKOS ANYAGIAK

A túra díjmentes!
A Kéktúra igazolófüzetét igény esetén beszerezzük a jelentkezőknek 1260 Ft-ért.

RÉSZLETES MEGHÍVÓ PDF FORMÁTUMBAN

Rockenbauer Pál nyomdokaiban járva idén elkezdjük megszámolni, vajon tényleg másfél millió lépésbe kerül-e végigsétálni az Országos Kéktúra útvonalán. A koncepciónk az, hogy a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással tegyük ezt meg, cserébe a legnagyobb szabadságot nyerve meg magunknak. Nem lesznek kényelmes turistaházak, de cserébe mi döntjük el mikor és hol alszunk, meddig sétálunk. Nem lesz pihe-puha ágyikó, de lesznek olyan élmények, amiket talán még szakállas öreg korunkban is teli szájjal vigyorogva mesélünk majd az unokáinknak. Nem mondjuk, hogy könnyű lesz, de azt igen, hogy felejthetetlen.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
augusztus 21.

LÉTSZÁMLIMIT: 15 FŐ
Ennél több emberrel már teljesen más élmény lenne egy ilyen nomád jellegű túra, ezért itt szigorúan meghúzzuk a határt.

KIINDULÓPONT
A túrát péntek este Velem-ből indítjuk.

UTAZÁS
Telekocsi rendszerben, amelynek összeszervezésében segítünk! Vasárnap a kocsikhoz a helyi távolsági autóbuszok segítségét vesszük igénybe.

SZÁLLÁS
Első éjszaka (pénteken) az Írott-kői kilátó közvetlen közelében fogunk sátorozni/bivakolni, hogy reggel egyből az első pecséttel indíthassuk a napot. Szombaton attól függően, hogy meddig érezzük úgy, hogy még szeretnénk tovább gyalogolni, Tömörd és Kőszeg között verjük fel ismét a vászonházakat. Természetesen lehet függőágy/ponyva kombinációval is készülni, a hátizsák súlyának mérséklése érdekében.

ELLÁTÁS
Főleg a saját magunk által cipelt élelmiszerek jelenthetik az ellátásunk gerincét, de természetesen meglátogatjuk majd az utunkba kerülő nevezetes vendéglátóipari objektumokat is. Vízvételi és vásárlási lehetőség többször is adódik majd, így nem kell feltétlenül egy komplett közértet a hátunkon hurcolni.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Különös technikai tudásra és túrázási tapasztalatra nem lesz szükséged, de legyél képes napi 20-25 km legyaloglására nehéz hátizsákkal a hátadon. A napi séta hossza nem lesz előre megtervezve, de igyekszünk majd az élvezeti faktort szem előtt tartva a lehető legnagyobb távot lenyesni a szakaszból.

FELSZERELÉS
Kényelmes túracipő vagy bakancs mellett mindenképp kell majd valamilyen alvó alkalmatosság, ami lehet sátor+derékalj vagy függőágy+ponyva kombináció is. Hálózsák mindkét esetben elengedhetetlen. Ezen kívül esőkabát, váltóruha, fejlámpa, elsősegély-készlet alkossa a hátizsákod legjavát. Más speciális eszközre nem lesz szükséged. A váltóruhába egy – az elsődleges túra lábbelidtől eltérő – váltócipő is beletartozik, az esetleges cipő okozta fájdalmak mérséklésre.

PROGRAM

Péntek este mindenki a saját sofőrjével elautózik az ország nyugati csücskébe: Velembe. Itt nagy öröm közepette köszöntjük egymást, esetleg még egy pofa sörrel is megünnepeljük a sikeres megérkezést, majd egy 6 km-es éjszakai túra keretében megközelítjük az országhatáron épült Írott-kői kilátót. Az éjszakát itt töltjük kellemes erdei neszeket hallgatva.

Szombaton közepesen elfogadhatóan korai időpontban kipattanunk a függőágyból, és egy nomád reggelit rittyentünk magunknak. Ezt követően hátunkra kapjuk minden cókmókunkat és belevetjük magunkat a Kéktúra első kilométereibe. Kőszeget mindenképp elérjük aznap, hiszen cask 12 km-t kell addig gyalogolni. Itt feltöltjük az élelmiszer raktárainkat, esetleg elfogyasztunk egy jó ebédet és tovább sétálunk Tömörd irányába. Persze előtte azért, a város látnivalóit is megcsodáljuk, elvégre azért megyünk, hogy Magyarország legszebb látnivalóit megnézhessük. Amikor már nagyon úgy érezzük, hogy a mai napra elegendő távolságot pakoltunk a lábainkba, keresünk egy arra alkalmas helyet és ismét tábort verünk.

A vasárnap a szombathoz hasonlóan fog telni, annyi különbséggel, hogy már jókora szeletet kiharaptunk a túra első szakaszának kilométereiből. A fáradtságunk és az előző nap megtett távolság függvényében Tömörd, Szeleste vagy Sárvár lesz a végállomás, ahol egy ebédet/vacsorát ismét magunkhoz veszünk, majd volánbusszal visszautazunk Velembe, hogy könnyes búcsút vegyünk egymástól és gratuláljunk magunknak az elért teljesítményhez.

Részletek

Kezdés:
2017. augusztus 25.
Vége:
2017. augusztus 27.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu

Helyszín

Írott-kő
Írott-kő, Magyarország + Google Térkép