A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

Hótaposás a Burok-völgyben

február 13. - február 14.

Szokásos téli túránk helyszínéül idén a Keleti-Bakonyt választottuk. Egy hosszabb és egy rövidebb túrát teszünk a környéken a két nap alatt, amelyek viszont szintemelkedést egészen keveset fognak tartogatni, így a táv sem lesz annyira megterhelő. Első nap iktatjuk be a névadó túrát: végig sétálunk a Burok-völgyön, hogy felfedezzük a geológia különböző csodáit. Másnap Tésről indulva Tési-fennsíkot járjuk körbe, ahol egy régi szélmalom és a Savanyú Jóska barlangja is emeli majd a látványvilágot.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
7.900 Ft 13.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállás, a szombati vacsora illetve a vasárnapi reggeli költségeit, valamint az adókat és egyéb adminisztrációs költségeket. Nem tartalmazza az utazás költségeit, melyet telekocsi rendszerben bonyolítunk le. A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így az új harcosokra vonatkozó részvételi díj valójában a 2021-es évre vonatkozó tagdíjat foglalja pluszban magában. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

A jelentkezésed a részvételi díj átutalásával válik érvényessé, melyet kérjük, hogy a jelentkezésed visszaigazolásától számítva 14 napon belül tegyél meg.

LÉTSZÁMLIMIT

15 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. február 6.

PROGRAM

1. nap – Királyszállás, Burok-völgy, (Táv és szint: 21 km / 350 m) 2. nap – Tés, Siska-üregek, Savanyú Jóska barlangja (Táv és szint: 14 km / 300 m)

SZÁLLÁS

Királyszálláson a Nagy-Magyarország parkban leszünk elszállásolva összkomfortos házban, 2-3-4 ágyas szobákban.

ELLÁTÁS

A reggeli és a vacsora biztosítva lesz, a szálláshoz ágynemű jár, van fűtés és étterem is a területen.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A téli havas túrák mindig kicsit fárasztóbbak, ezért ne tévesszen meg senkit a kevés szint, kellemesen alélt állapotban fogjuk zárni a hétvégét. Átlagos, sportos vagy túrázáshoz szokott erőnlét javasolt, hogy mindkét napot élvezettel tudd teljesíteni.

FELSZERELÉS

Időjárásnak megfelelő túraöltözet, ami itt a vízálló, strapabíró túrabakancsot, kamáslit, illetve a meleg és vízálló ruhákat jelenti. Túrabot és hómacska jól jöhet a csúszós terepen méltóságunk megőrzéséhez, a fejlámpa viszont kötelező kellék. Az egyéb apró-cseprő javaslatunkat, hogy mit hozz, úgyis elküldjük majd egy részletes listán az indulás előtt minden résztvevőnek.

A leendő szállásunknál leparkoljuk az autókat, majd egyből túracuccban nekivágunk a völgynek. Itt két oldalt sziklafalak között menetelve, több barlangot is felfedezhetünk, illetve a szemfülesek a sziklákon, köveken akár fosszíliák lenyomatát is megtalálhatják. Visszafelé a kéktúra útvonalát követve Károlylakon át érünk vissza a szállásra, ahol vacsorával várnak majd meinket.
A Tési fennsík tanösvényét fogjuk végigjárni, majd egy kis kitérővel meglátogatjuk a Savanyó Jóska barlangot, amely mellett egy kis miniszurdokban még egy minivízesést is megcsodálhatunk.

Részletek

Kezdés:
február 13.
Vége:
február 14.

Helyszín

Bakony
Herend, Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu