A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Balatoni túra mandulavirágzáskor

2018. április 13. - 2018. április 15.

Több napos túráinkon csak egyesületi tagok vehetnek részt, de jelentkezéskor egyben lehetőséged van belépni az egyesületbe is . Jelentkezés tagnak!

MOCSKOS ANYAGIAK
15.000 Ft / fő

Ez tartalmazza a két éjszaka szállást, az idegenforgalmi adót, és a szervezés egyéb költségeit.

RÉSZLETES MEGHÍVÓ PDF FORMÁTUMBAN

A Balaton minden évszakban lenyűgöző, most kifejezetten tavasszal, a mandulavirágzásakor szeretnénk megcsodálni festői tájait. Bejárjuk a nagy Tihanyi körtúrát, ahol különleges perspektívából csodálhatjuk meg a magyar tengert. Ellátogatunk a vadregényes növényritkaságokban gazdag Koloska-völgybe, ami a balatonfüredi erdőben található. Ez a balatoni túránk  kellemesen fárasztó lesz, nem fukarkodik majd a természeti szépségekben, valamint  időbeosztás szempontjából is kedvezően alakul, szakítunk időt  lustálkodásra, chillezésre.

LÉTSZÁMLIMIT
12 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2018. április 2.
SZÁLLÁS
A Csátó vendégházban Tihany történelmi ófalu részén, romantikus, hangulatos parasztházaiban kialakított 6 különálló apartmanban várjuk kedves vendégeinket, gyönyörű kilátással a Tihanyi Apátságtól a magyar tenger csücskéig.

ELLÁTÁS
Az apartmanok komfortosak és önellátóak. A konyhák teljesen felszereltek (gáztűzhely, mikrohullámú sütő, kávéfőző, hűtőszekrény stb.), főzésre is alkalmasak. Az apartmanok a főtér melletti kis utcában vannak. A közvetlen közelben több étterem, kávézó, cukrászda, reggeliző, pékség és bolt is található.

FELSZERELÉS
Kényelmes, bejáratott túrabakancs elengedhetetlen, valamint a fejlámpa és az esőkabát (illetve az időjárásnak megfelelő öltözet) mindenképpen szükséges. Egyéb speciális felszerelésre nem lesz szükség. Aki bátor, fürödhet a Balatonban, ebben az esetben fürdőruhát hozzatok 🙂

PROGRAM
1. nap – szombat: Táv és szint: 11,3 km / 270 m
Felfedezzük a Magyarország legszebb túraútvonalai között -számon tartott – Tihanyi-félsziget minden zegét-zugát a Tihanyi-körtúra útvonalán. Az Ófaluból indulva – elhaladunk a Belső-tó mellett egészen a gejzírkúpokra. Felmegyünk a Gurbicza-tetőre, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a Balatonra. Érintjük a félsziget legmagasabb hegycsúcsát, a Csúcs-hegyet (232 m). Megkeressük a nemrég átadott Őrtorony Kilátót, majd az Apáti-hegyen keresztül lefelé folytatva utunkat megtaláljuk a Külső-tavat és egy mára elvadult levendulást. Az erdőből kiérve szőlőültetvényekkel, és az ebben az időben virágzó mandulafákkal találkozhatunk, ami minden bizonnyal az igazi tavasz hangulatát idézi majd elő. Visszatérünk a Belső-tóhoz, innen tovább megyünk és Kis-Erdő-hegyre (203 m), majd utunkat az Apátságban zárjuk egy nagy fagyizással. A túra néhol meredek, kevés az árnyékos rész, ezért aki a nap sugaraira érzékeny, gondoljon bőre védelmére.
A nap végét közös főzéssel, társasjátékozással vagy balaton parti sétálással nyugtázzuk.

2. nap – vasárnap: Táv és szint: 12,7 km / 380 m
A második napi túra a Balatonfüred feletti meseszép Tamás-hegyre, a Jókai-kilátóhoz, és a magas sziklák által őrzött, idilli Koloska-völgyön át halad, ami visszavisz minket a városba. A Jókai-kilátóból aTihanyi-félszigetet csodálhatjuk meg madártávlatból. Érintjük a Recsek-hegyet (431 m) és a Lóczy barlangot is.

Opcionális: Amennyiben korán kelünk, kis kitérőt tehetünk a híres Káptalantóti piacra vagy a Hegyestűre.

Részletek

Kezdés:
2018. április 13.
Vége:
2018. április 15.

Szervező

Nacsa Nóra
Telefon:
+36205931063
E-mail:
nacsa.nora@lizzard.hu

Helyszín

Tihany
Magyarország + Google Térkép