A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Gyalog- és vízitúra a Dunakanyarban

2018. szeptember 29. - 2018. szeptember 30.

Vízre szállunk, majd farkasszemet nézünk a Börzsöny nagyjaival. Első nap egy kenuval és kajakokkal ringatózunk majd a Duna hullámain Zebegénytől Nagymarosig, érintve a Kisoroszi Szigetcsúcsot. Két profi vízitúravezető is velünk tart, akik beavatnak, minket az evezés tudományába és a Dunakanyar szépségeibe. Vizi kalandjainkat egy kiadós borvacsora keretében ünnepeljük meg. Második nap felmászunk a Börzsöny két legmagasabb csúcsára, azaz a Csóványos és a Nagy-Hideg-hegy hátán, hogy gyönyörködhessünk a parázsló őszi panorámában.

JELENTKEZÉS


A jelentkezésed akkor tekintjük véglegesnek, ha kitöltötted a jelentkezési lapot és megkaptuk a részvételi díjat. Lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
19.500 Ft 22.000 Ft

Ez tartalmazza az egy éjszaka szállást fűtött faházakban, a vizitúrázáshoz szükséges felszerelést (kajak, kenu, eszközök, transzfer) és a vízi- és gyalogtúra vezetést, a szombat esti bőséges vacsorát borkóstolóval, a vasárnapi reggelit, valamint a szervezés egyéb költségeit, illetve új harcosoknak az idei évre vonatkozó tagsági díjat.

Nem tartalmazza az oda utazást, a busz és a kisvasút jegyeket illetve az egyéb étkezéseket.

LÉTSZÁMLIMIT

8 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2018. szeptember 24.

PROGRAM

1. nap – Evezés: Zebegény-Nagymaros, Borvacsora 2. nap – Királyrét, Nagy-Hideg-hegy, Csóványos (Táv és szint: 16 km / 1240 m)

SZÁLLÁS

Két négyágyas faházban, amelyben infrapaneles fűtés van, azonban az őszi időre való tekintettel mindenki készüljön meleg alvóöltözettel, hálózsákkal.

ELLÁTÁS

A szombati nap megkoronázása este a borvacsora, aminek tartalma 6 bor (3 fehér, 3 vörös), plusz egy pálinka, mind saját termesztésű és készítésű. Igényelhető mellé pörkölt nokedlivel, tojásos nokedli illetve kísérőnek pogácsa és sajtok. Vasárnap pedig közös reggelizéssel készülünk a szálláson. A napközbeni étkezéséről mindenki maga gondoskodjon, otthonról hozott csemegékkel. A Nagy-Hideg-hegyen van meleg étkezési lehetőség is a turistaházban.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A vizítúra esetében a biztos úszástudás feltétel, azonban a hétvége más előképzettséget nem igényel. A gyalogtúra nehézsége közepesen nehéz, viszonylag sok szintemelkedéssel.

FELSZERELÉS

Kényelmes, bejáratott túrabakancs, fejlámpa, esőkabát (illetve az időjárásnak megfelelő öltözet). Egyéb speciális felszerelésre nem lesz szükség, a vizitúrára mentőmellény és minden egyéb szükséges felszerelés biztosítva lesz.

UTAZÁS

Telekocsi rendszerben melynek összeszervezésében segítünk! Amennyiben nem megoldható a telekocsirendszer vonattal és kisvasúttal közelítjük meg a célpontokat és a szállást.

No Fields Found.

Zebegényi találkozó és a szükséges elméleti és biztonsági ismeretek átadása után vezetőinkkel nekivágunk a Duna habjainak és egészen Nagymarosig megyünk a Szigetcsúcs érintésével. A Kisoroszi Szigetcsúcson lehetőség lesz arra, hogy aki a szigetig kenuzott az kajakra váltson és fordítva, így aki eddig keverte a kajakot és a kenut, ezentúl biztosan nem fogja:) A program kb. 3-4 óra. A napot egy kellemes Nagymarosi sétát követően borvacsorával zárjuk. Nagymarosról a szállásra busszal tudunk majd vissza jutni, ehhez a fejlámpa elengedhetetlen kellék lesz.

Vasárnap a reggeli kávénk után felsétálunk a Börzsöny nagyjainak hátára.  Jól jelzett utakon haladunk, néhol egy-egy nagyobb kaptatóval, a fáradozásainkért a látvány fog minket kárpótolni.

Itiner: Királyrét – Nagy-Hideg-hegy – Rakodó – Hangyás-bérc – Csóványos – Három-hányás – Rakodó – Magas-Tax – Király-rét

A túrát követően indulás haza.

Részletek

Kezdés:
2018. szeptember 29.
Vége:
2018. szeptember 30.

Helyszín

Börzsöny
Magyarország

Szervező

Nacsa Nóra
Telefon:
+36205931063
E-mail:
nacsa.nora@lizzard.hu