A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

Kalandozás az északi határ mentén

2019. április 05. - 2019. április 07.

Országunk második legészakibb középhegységi területe a Zemplén, Budapesttől három órányi autózásra terül el. Hiába található keleten, az infrastruktúrája sok szempontból pont a másik irányt idézi. A környék látnivalói közül leginkább talán Füzér várát érdemes kiemelni, de a Kemence-patak völgyében robogó kisvasút és a Kőkapu nevű sziklaformáció is megér egy látogatást. Sátoraljaújhelyen verünk tábort majd, a kalandpark szomszédságában. Szombaton és vasárnap is két program közül választhat, aki velünk tart: az egyik csapat beleveti magát a Zemplén-hegység vadregényes erdeibe, míg a másik a kalandpark falmászó termében, a canopy pályán vagy épp a Sólyom kötélpályáján múlatja az időt aktív kikapcsolódással. Péntek esti indulással tervezünk és vasárnap esti érkezéssel.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
5.500 Ft 9.250 Ft

Ez tartalmazza a szállást 2 éjszakára, az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Mivel ezen túrán kizárólag egyesületünk tagjai vehetnek részt, az új harcosoknak az ár tartalmazza az idei évre vonatkozó tagdíjat is. Az étkezés és az utazás költségeit viszont nem tartalmazza!

LÉTSZÁMLIMIT

16 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. március 31.


A jelentkezés a részvételi díj befizetésekor válik érvényessé! A jelentkezéstől számított 7 napon belül kérjük a részvételi díjat utald át.

PROGRAM

1. nap – Komlósi-völgy, Kőkapu (Táv és szint: 17 km / 500 m) 2. nap – Füzéri vár, Hajagos-hegy, Cseresznyés-forrás (Táv és szint: 18 km / 800 m)

TÚRAVEZETŐ(K)

A túrákat Nacsa Nóri fogja levezényelni, míg a kalandparkban Koczur Richárd marad és csimpaszkodik veletek.

SZÁLLÁS

Turistaházban, 4-10 ágyas szobákban

ELLÁTÁS

Önellátásra fogunk berendezkedni, melyhez egy teljesen felszerelt konyha lesz a segítségünkre.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

Komolyan igénybevételre nem kell készülni, mint egy megszokott itthoni túra. Aki a kalandparkozást választja és kipróbálná például a falmászást, ahhoz is természetesen kap segítséget tőlünk is, meg bizonyára a park dolgozóitól is.

FELSZERELÉS

Kényelmes túrabakancs, kis hátizsák a napi felszerelés hurcolásához, étel-ital, esőkabát, időjárásnak megfelelő túraöltözet, esetleg túrabot. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

No Fields Found.

A túrás csapattal Pálháza felé vesszük az irányt, ahonnan kisvasúttal vonatozunk a Komlósi-völgy bejáratáig. Itt gyalogszerre cseréljük a fém kerekeket és bejárjuk a Kemence-patak által kivájt völgyecskét. Megcsodáljuk a Kőkaput, felmászunk a Bazsa-hegyre, majd réteken és erdőkön keresztül baktatva érünk vissza a kiindulópontra. Este csatlakozunk a kalandparkozó másik csapathoz és közös vacsorafőzés után társasozás, bulizás lesz osztályrészünk.

Vasárnap szintén oszolhatunk kétfelé, aki továbbra is kalandozna inkább a felnőtteknek épült játszótéren, az maradhat, a többiekkel Füzérre autózunk és felfedezzük a nemrég újjá épített várat. Egy nagy kört téve az országhatár mentén több forrást, illetve hajdani határvédelmi maradványt szemlélhetünk majd meg. Késő délután veszünk búcsút egymástól és indulunk hazafelé.

Részletek

Kezdés:
2019. április 05.
Vége:
2019. április 07.

Helyszín

Zemplén Kalandpark
Sátoraljaújhely, Magyarország

Szervezők

Koczur Richárd
Nacsa Nóra