A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

A Szlovák Paradicsom felfedezetlen titkai

2019. október 11. - 2019. október 13.

A Szlovák Paradicsom nagy kedvencünk, amikor először jártunk ott, akkor gondoltunk először arra, hogy csináljunk egy egyesületet. A Sucha Bela, a Tamásfalvi kilátó és a Henrád áttörés már sokunknak 3-4x is meg volt oda-vissza, két éve kipipáltuk a Kysel szurdok ferrátáját is, és 1-2 kevésbé ismert szegletébe is ellátogattunk. Na most ezeket mind kihagyjuk (kivéve a Hernád-áttörést), és az eddig még nem látott izgalmakra helyezzük a hangsúlyt, ráadásul csavarunk rajta egyet és mindezt az őszi levélhullás ideje alatt tesszük. Persze hagyunk jövőre is mit nézni, mert idén a két napban a Nagy-Sólyom völgy lesz terítéken és a környék legmagasabb vízesése a Fátyol vízesés. Természetesen a létrák és láncok most is szerves részét képezik majd az izgalmaknak, de a megszokott embertömeget talán sikerül elkerülnünk…

JELENTKEZÉS Jelentkezésed a részvételi díj átutalásával válik érvényessé, melyet a jelentkezést követő 14 napon belül, kérjük hogy juttass el hozzánk valamilyen formában

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
10.000 Ft 11.250 Ft

Ez tartalmazza a szállást 2 éjszakára összkomfortos faházban, szombaton és vasárnap a svédasztalos reggelit, a szombat esti vacsorát, az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Mivel ezen túrán kizárólag egyesületünk tagjai vehetnek részt, az új harcosoknak az ár tartalmazza az idei évre vonatkozó tagdíjat is. A napközbeni étkezés és az utazás költségeit viszont nem tartalmazza! Ha nem vagy még tag, akkor kérlek a jelentkezés előtt töltsd ki a belépési nyilatkozatot is!

LÉTSZÁMLIMIT

12 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. szeptember 30.

PROGRAM

0. nap – Kiutazás 1. nap – Sokolia Dolina - Hernád-áttörés (Táv és szint: 18 km / 750 m) 2. nap – Nagy-Sólyom völgy (Táv és szint: 15 km / 425 m)

SZÁLLÁS

Fürdőszobával és kis konyhával felszerelt fűthető faházban

ELLÁTÁS

Szombaton félpanziós ellátást kapunk, vasárnap pedig reggelit. A házban saját fürdő és WC van, de szállásunk területén van több közös használatú egység is, valamint van egy alaposan felszerelt hatalmas konyha, hogyha valaki éhes maradna és mindenképp kamatoztatni szeretné főzőtudományát.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A túrák átlagos, túrázáshoz szokott fizikummal nem okozhatnak gondot. A Fátyol-vízesés létrája a tériszonyosoknak jó terep lehet a démonaikkal való küzdelemre.

FELSZERELÉS

Időjárásnak megfelelő réteges túraöltözet, vízálló bakancs, fejlámpa, hátizsák, stb. A jelentkezőknek küldünk egy javasolt checklistát 😉

No Fields Found.

Péntek este munka után a telekocsik sofőrjeinek indulási preferenciáját és a résztvevők igényeit összeegyeztetve közelítjük meg Káposztafalvát és igyekszünk elfoglalni a szállásunkat.

Szombaton rögtön gyalogszerrel a szállásunkról indulunk – természetesen miután megreggeliztünk – a zöld jelzésen a Szlovák Paradicsom egyik középpontjához, a mindig teltházas Meneddékkő-i turistaházhoz. Innen egy meredek, sziklás ereszkedést követően megérkezünk a Fehér-patak völgyébe, de nem kanyarodunk a Kysel szurdok ferrátái felé, hanem a tovább sétálunk a Sokolia Dolina felé, amely az egyik legmeredekebb szurdok a környéken és valahol a mélyén magában a Fátyol-vízesést rejti. A 75 méteres vízesés mellett egy létraút árán juthatunk feljebb a szurdokban (nyugalom két részre van osztva és nem teljesen függőleges létrákról van szó), majd visszaérünk arra az útra, amely a Sucha Bela felől érkezik és azon sétálunk vissza a Menedékkőhöz. Itt az idő függvényében döntünk majd, hogy belefér-e hogy a Hernád áttörésen keresztül menjünk vissza a szállásra, vagy egyenesen a zöld jelzésen térünk vissza. Este vacsora közben beszélgetve pihenhetjük ki a nap fáradalmait.

Vasárnap a reggelit követően autókba ülünk és elhagyjuk a szállásunkat. A túránk kiindulópontja ezúttal a Pila melletti völgy bejárata lesz. Ez a Nagy-Sólyom völgy. Kevésbé meredek, kevésbé látogatott, de cserébe sokkal vadregényesebb mint a Sucha Bella. Itt nem csűjrük-csavarjuk túlságosan az útvonalat, a sárga jelzésen felmegyünk a völgyön, a piros jelzésen pedig visszatérünk az autókhoz. Hazafelé közös megegyezés alapján elkanyarodhatunk Dedinky felé, ahol egy – már alaposan bejáratott – magyar kisvendéglő pompás főztjével jutalmazhatjuk magunkat a remek hétvége után, hogy aztán könnyes búcsút véve hazafelé vegyük az irányt.

Részletek

Kezdés:
2019. október 11.
Vége:
2019. október 13.

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu

Helyszín

Szlovák Paradicsom
Hrabusice, Szlovákia + Google Térkép