A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az event elmúlt.

A Nagy-Kő és a Nagy-Poporó

augusztus 14. - augusztus 15.

Magyarország egyik legnagyobb összefüggő sziklafelülete – a Nagy-kő – nem a nagyobb hegységeink között található, hanem a Heves-Borsodi dombság peremén helyezkedik el. A homokkő falon kívül azonban tartogat még meglepetéseket a környék, ezért két napra bevesszük magunkat a Borsodnádasd körül elterülő domboknak. A Nagy-Kő mellett a kék jelzés szomszédságában “magasodó” Kis – (416 m) és Nagy-Poporó nevű hegynek csak kis jóindulattal nevezhető dombtetőt és számos forrást meglátogatunk.

MOCSKOS ANYAGIAK

EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK
11.500 Ft 14.000-15.525 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, a vasárnapi reggelit, illetve az adókat és a szervezés egyéb költségeit. Nem tartalmazza az utazás költségeit, melyet telekocsi rendszerben bonyolítunk le. A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt, így az új harcosokra vonatkozó részvételi díj valójában a 2021-es évre vonatkozó tagdíjat foglalja pluszban magában, a belépésed időpontjától függően. Amennyiben szeretnél részt venni a túrán és még nem vagy tagja egyesületünknek, kérjük hogy töltsd ki a belépési nyilatkozatot is.

A jelentkezésed a részvételi díj átutalásával válik érvényessé, melyet kérjük, hogy a jelentkezésed visszaigazolásától számítva 14 napon belül tegyél meg.

LÉTSZÁMLIMIT

10 fő

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2021. augusztus 1.

PROGRAM

1. nap – Nagy-Kő (Táv és szint: 13 km / 290 m) 2. nap – Nagy-Poporó, Csurgó-kút (Táv és szint: 23 km / 670 m)

SZÁLLÁS

Összkomfortos vendégházban, melyhez nagy közösségi tér, Wifi, szabadtéri sütés-főzés lehetőség, medence és egyéb wellness szolgáltatások (felárért) is elérhetőek. A környéken több sportpálya is ingyen rendelkezésünkre áll, illetve 1000 Ft/fő költségért lehet íjászatot is tanulni este.

ELLÁTÁS

Vasárnap egységesen kapunk reggelit, de a szombati vacsoráról magunknak kell gondoskodni. A háznál be lehet fizetni masszázs szolgáltatásra, illetve aki elvonulna annak rendelkezésére áll egy kis meghitt könyvtár a házban.

SZÜKSÉGES TAPASZTALAT ÉS ERŐNLÉT

A túrákon átlagos-sportos fizikummal bárki könnyedén részt vehet, nem kell különösebb felkészültség, azonban azt nem titkoljuk hogy vasárnap estére kellemesen el fog fáradni mindenki.

FELSZERELÉS

Időjárásnak megfelelő öltözet, kis hátizsák a nappali túrához, étel-ital, fejlámpa, esőkabát. A részleteket a jelentkezőkkel megbeszéljük.

Első állomásunk Bükkszenterzsébet lesz, ahonnan egyből nekivágunk a homokkő sziklák irányába vezető tanösvénynek. Mivel hosszú kocsiút áll előttünk, a szikláknál kialakított pihenőhelyen egyből meg is ejtjük majd a napi ebédet a kilátásban gyönyörködve. A túra további része jelzetlen utakon és itt-ott az erdőn átvágva halad majd, hogy aztán a Darázs-patak folyását követve vissza érkezzünk az autókhoz. A túra után átautózunk Bekölcére, ahol a szálláson ki-ki igényeinek megfelelően elkészítjük a vacsoránkat (lehet egyénileg, süthetünk tábortűzné és akár bográcsozni is lehet. Sőt van kemence amiben lehet sütni pizzát, ha lesz rá bátor jelentkező). Az est további részében az időjárás függvényében lehet strandolni (van medence), sportolni, vagy csak dumapartival múlatni az időt.
A második nap hosszabb túrát teszünk Borsodnádasd környékén, de nem kell félni: a szint egyrészt eloszlik a túra során, így nem fog feltűnni, hogy mennyit mentünk, másrészt aki túl soknak érzi, az a túra egy részét levághatja és bevárhat minket a csatlakozásnál. Az első attrakció mindjárt a Kis- és Nagy-Poporó lesz, így arról senki nem fog lemaradni, majd onnan észak felé tovabandukolva a piros jelzésen teszünk egy kört a Csurgó-kút felé. Ezt a kurflit lehet levágni a sárga kereszten, amellyel 4 km-el rövidül a túra. A kiindulópontra a kék jelzésen érünk majd vissza. Ha marad rá idő és kedv, Szilvásváradon a Csobogó Étteremben elkölthetünk együtt egy vacsorát mielőtt haza indulunk.

Részletek

Kezdés:
augusztus 14.
Vége:
augusztus 15.

Helyszín

Bükk
Magyarország

Szervező

Koczur Richárd
Telefon:
+36203961021
E-mail:
koczur.richard@lizzard.hu