10 éve kezdődött…

…az utazás, amely jelenleg is sokunk életének része. Úgy gondoltuk érdemes lehet felidézni a „journey”-t ami elvezetett idáig.

  • 2008-ban érlelődött meg a gondolat magocskája, hogy rá kellene venni néhány fiatalt a közös természetjárásra és 2009 márciusában tartottuk az első túránkat a Rám-szakadékba. Ekkor a Facebook még a kanyarban sem volt, így a mai lehetőségekhez képest apró hátrányban próbálkoztunk a marketinggel.
  • 2009-ben már öt itthoni túrát szerveztünk Teknősbéka csoport néven.
  • 2010-ben teknosbeka.net néven kezdetét vette a világháló meghódítása. (a linkre kattintva megnézheted, hogy hogyan is nézett ez akkoriban ki)
  • 2011-ben országokon átívelő elnevezést választottunk, ekkor rajzolódott meg a jelenlegi logó első verziója és a Lizzard Outdoor név is ekkor sejlett fel a túrázás kék egén. Megvettük a lizzard.hu domain nevet, de az első oldalról sajnos nem maradt fenn archív mentés.
  • 2011 és 2015 között többször bedobtuk a törölközőt, emberek jöttek-mentek, feladtuk és újrakezdtük az egészet, majd 2016-ban egy nagyon jól sikerült Spartacus ösvény túrán felbuzdulva új lendületet vettünk.
  • 2016-ban szerveztük az első külföldi túránkat Olaszországba is, majd még ugyanebben az évben az egyik legsikeresebb és legjobb hangulatú Szlovák paradicsomban megszervezett két napos kempingen is túl jutottunk. Ebben az időben kezdett kialakulni az egyesület jelenlegi törzsbázisa.
  • 2017-ben tízen úgy döntöttünk hivatalosabb alapokra helyezzük a működésünket és benyújtottuk a fővárosi bíróságra az egyesület bejegyzési kérelmét, melyet először visszadobtak a „nem magyar elnevezés” miatt, ezért a második etapra Leguán Osztag névre átkeresztelve adtuk be újra a kérelmet, melyet májusban sikeresen el is fogadtak.
  • 2018-ban felkerültünk a Magyar Természetjáró Szövetség térképre, így egy fokkal még beljebb ástuk magunkat a magyar természetjárás vérkeringésébe.
  • 2019 szeptemberében hivatalosan megkaptuk a közhasznú státuszt, amivel megnyílt az SZJA 1% felajánlások lehetősége is, így tovább bővítve azokat a forrásokat, amelyek az egyesület fejlődéséhez szükségesek….határ a csillagos ég…

Köszönjük minden tagunknak, egyszeri résztvevőnek, a vezetőségi tagoknak és mindenki másnak is akik valamilyen módon részesei voltak ennek a folyamatnak és hozzájárultak ahhoz hogy eljussunk oda ahol most tartunk. Szeretnénk fenntartani a töretlen lendületet és egyre több fiatalnak megmutatni, hogy a természetjárás menő dolog!

P.S. Ha szeretnéd megnézni a fejléc képet nagyban kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük