Események betöltése
Események keresése

Következő Események

Események List Navigation

2018.július
Ingyenes

A legismeretlenebb szurdok: Szakadás árok

július 28. @ 09:10 - 17:00
Mátra, Magyarország + Google Térkép

Magyarország egyik legszebb, legvadabb, legtöbb kihívást és élményt nyújtó szurdoka, a Szakadás-árok a sok „leg” mellé a legismeretlenebb jelzőt is nyugodtan kiakaszthatná magára, ha a patakvölgyeknek szokásuk lenne így felcímkézniük magukat - írja Turista Magazin. Tar községből indulva most elsősorban ezt a szurdokot fogjuk felfedezni gyalogosan egy napos túránk keretében.

Tudj meg többet »
2018.augusztus

Mócok földjén: A Pádis fennsík (BETELT!)

augusztus 17. - augusztus 20.
Pádis, Románia + Google Térkép

Van Erdélyben egy hegység, amely magányosan meredezik a Kárpátok gyűrűjének belsejében. Ez nem más mint a nagyon találó névvel illetett: Erdélyi-szigethegység, azaz a Bihar. A masszívum legismertebb része a Pádis-karsztfennsík, mely Románia egyik legkülönlegesebb karsztvidéke, mivel a karsztjelenségek valamennyi változata megtalálható itt. Óriási belmagasságú barlangok, dolinák, víznyelők, markáns szurdokok…minden ami szükséges egy igazán kalandos és látványos gyalogtúrához.

Tudj meg többet »
2018.szeptember

Nomád túra a Mátrában

szeptember 1. - szeptember 2.
Mátra, Magyarország + Google Térkép

Hagyományos, nyári nomád túránkat idén az ország legmagasabb hegységének tövében képzeltük el. Tavaly az időjárással és a gázlókkal gyűlt meg a bajunk, idénre vízeséseket, kilátókat és gázlók nélküli, ámde annál vadregényesebb patakvölgyeket tervezünk. Minden szükséges kelléket a túléléshez a hátunkon cipelünk, így az jut majd osztályrészül, amit hajlandóak vagyunk belegyömöszölni a hátizsákunkba.

Tudj meg többet »
2018.október

Határon innen és túl: Szádelő

október 6. - október 7.
Szádelő, Szlovákia + Google Térkép

Az Aggteleki Nemzeti Park és a Gömör-Tornai-karszt környéke nem csak cseppkőbarlangjai miatt csodálatos hely, hiszen egy egyedülálló karsztvidékről van szó, ahol a felszíni mészkőformák legváltozatosabb megjelenéseivel találkozhatunk. A Szádelői völgy és az Áj szurdok külön-külön is egy csodálatos mesevilágba repít minket, a környék gazdag népművészeti kultúrájáról nem is beszélve. Itt a házak mindegyike egy-egy külön történelemkönyv, amelyet hosszú percekig lehetne "lapozgatni". Két napos túránkon a már említett szurdokvölgyeket fogjuk felderíteni, illetve a magyar oldal látványosságait is felfedezzük a Szádvár, a Ménes-tó…

Tudj meg többet »
+ Export Events