Lizzardier pontverseny

Mi az a Lizzardier?

Egy játék, ahol az általunk szervezett túrákon a résztvevők pontokat kapnak, az összesített pontszámok pedig rendfokozatokat érnek. A rendfokozatokat az egyesület tagjai valódi, kézzelfogható felvarróval hirdethetik, amelyet felölthet bármelyik ruhadarabjára, táskájára, sapkájára.

Mi az a felvarró?

Nem szeretnénk, ha a megszerzett emlékek tárgyi bizonyítékai egy dobozban végeznék a teljesítménytúrák kitűzőivel együtt, ezért a rendfokozatok felvarróit 6×4 cm-es méretben, gépi hímzéssel készítjük; ötvözzük a modern technológiát a hagyományos értékrenddel. Ebben a www.mindenthimzek.hu és Katulic Kitti van segítségünkre! Köszönjük!

Milyen rendfokozatok vannak?

Hogyan szerezhetek pontot?

Nincs más dolgod, mint részt venni valamelyik eseményünkön és mi automatikusan jóváírjuk a neved alá a túrának megfelelő pontértéket.

Hány pontot szerezhetek egy-egy túrával?

Túráink, nehézségük és/vagy időtartamuk alapján más-más pontértéket jelentenek, melyekről alább nyújtunk hozzávetőleges tájékoztatást.

Egynapos belföldi túrák 1 pont
Egynapos belföldi kaland (via ferrata, zipline stb.) 2 pont
2-3 napos belföldi túrák 5 pont
2-3 napos külföldi túrák 10 pont
Komolyabb sportteljesítményt jelentő több napos események 15-20 pont

Az egyes túrák ettől eltérhetnek, mindig a túravezető határozza meg az adott túra nehézségétől, hosszától, élményfaktorától függően, hogy hány pontot fog érni.

Mi a kritériuma az egyes rendfokozatok megszerzésének?

Közlegény 3 pont
Tizedes 25 pont
Őrmester 50 pont
Hadnagy 100 pont
Százados 155 pont
Őrnagy 210 pont
Alezredes 270 pont
Ezredes 350 pont
Altábornagy Pontokkal nem elérhető
Vezérezredes Pontokkal nem elérhető

A vezérezredes és altábornagy rangokat az egyesület tisztségviselői kapják. Ők nem vesznek részt a pontversenyben.

Bárki részt vehet a Lizzardier programban?

A pontokat mindenkinek jegyezzük, de a felvarrókat és a ranggal járó előnyöket, kedvezményeket csak egyesületi tagok kapják meg/vehetik igénybe. A nyilvános “ranglistán” is csak az egyesület tagjai szerepelnek mivel ez egyben a hivatalos online tagnévsor is. Ahhoz, hogy te is tagja legyél egyesületünknek, nem kell mást tenned, mint ellátogatni, a Jelentkezés tagnak című oldalra és követni az ott leírtakat:)

Van időkorlátja a pontok megszerzésének?

Ha már elérted a Közlegény rangot, akkor nincs. Ha azonban valaki az első pontjának megszerzésétől számítva 1 éven belül nem éri el a Közlegény rangot, annak a pontjait töröljük. Tekintve, hogy ez mindösszesen 3 pontot jelent, úgy gondoljuk valójában ez egy fölösleges bekezdés:)

Milyen előnyökkel jár a rangok megszerzése a dicsőségen felül?

Hát először is marha menő ha kirakod a megszerzett felvarródat valamelyik ruhádra! De azért van egyéb előnye is. Egyes eseményeken a bizonyos rangot elért tagjaink ingyenesen részt vehetnek, ide értve akár a szállás és az utazás teljes költségmentességét is. Ezen felül az egyesület felszereléseinek kölcsönzési díját is rangoktól függően határozzuk meg. Ezzel is kvázi ösztönözni szeretnénk a természetjárásra való kedvet és a túráinkon való aktív részvételt 🙂