Mire is jó az MTSZ tagság?

Most, hogy hivatalosan már a küszöbön onnan helyeztük egyesületünk virtuális cipőtalpát és megvetettük magunkat a Magyar Természetjáró Szövetség köreiben, gondolom sokan vagytok kíváncsiak, hogy mindez miért jó Nektek, tagoknak? Jó hírrel szolgálhatunk: a legjobb helyen jársz, igyekszünk minden információ éhségedet csillapítani a témával kapcsolatban.

Mi az az MTSZ?

Az MTSZ a Magyar Természetjáró Szövetség nevének rövidítése. Az MTSZ tagjai egyesületek. A kedvezményeket ezen egyesületek tagjai vehetik igénybe. A szövetség a felelős a Magyarországi turistautak, turistaházak és egyéb attrakciók fenntartásáért, fejlesztéséért. Így azok az egyesületek, amelyek belépnek a szövetségbe, a befizetett éves tagdíjjal közvetve hozzájárulnak az itthoni természetjárás fejlesztéséhez is. Ha részletesebb információkra vagy kíváncsi, hogy mit is csinál a Magyar Természetjáró Szövetség, ide kattintva tudsz belemélyedni a témába.

Hogyan lehetek MTSZ tag?

Be kell lépned egy olyan egyesületbe, amelynek van érvényes MTSZ tagsága – például hozzánk. Ezután mi a szükséges adataidat eljuttatjuk a szövetség részére (név, születési idő és hely, anyja neve), ők pedig cserébe adnak egy érvényesítő matricát amely az adott naptári évre vonatkozik, és amelyet a tagsági kártyádra tudsz felragasztani. A tagsági kártyát mi adjuk, ha kéred. Ha 2018.április 1. után léptél be hozzánk, akkor a belépési nyilatkozatod már tartalmazta a szükséges adatkezelési hozzájárulást, ha előtte, akkor még ki kell töltened és aláírnod egy külön nyilatkozatot, amit ide kattintva tölthetsz le. Ezt küldd el nekünk szkennelve e-mailen, vagy eredetiben postai úton.



Miért jó nekem ha MTSZ tag leszek? (na, végre már)

Kedvezmények és lehetőségek járnak az MTSZ tagsággal, melyeket megpróbálunk a lehető legjobban összefoglalni:

  • A Természetjáró Kedvezménykártyát (TEKA) 4900 Ft helyett 1500 Ft-ért vásárolhatod meg. Ez nem ugyanaz mint a tagsági kártya (csak, hogy tovább hizlaljuk az igazolványtokod). Ezt az érvényes matricával ellátott tagsági kártyád fejében tudod kiváltani az MTSZ központjában. Online egyelőre csak teljes áron tudod megvásárolni. Na de nézzük is mit ad a TEKA (mert, hogy ez a legnagyobb királyság a tagságoddal kapcsolatban):
    – 20% kedvezményt a belföldi vasúti menetjegyek árából
    – 30% kedvezményt a MAHART belföldi hajójáratainak árából
    – 10-30% kedvezményt a Nemzeti Parkok attrakcióiból
    – akár 50% kedvezményt országszerte különböző szolgáltatásokból, úgy mint szállás, étkezés, belépők.
    A teljes listát és elfogadóhely keresőt az alábbi linken érhettitek el: katt ide.
  • Gyűjtheted az MTSZ pontokat. Tudod-e vagy sem, a természetjáró szövetségben különböző minősítéseket lehet megszerezni, amelyet jelvénnyel jutalmaznak. Ezt egyéni túranapló vezetésével az egyesület igazolhatja, illetve a magasabb fokozatoknál teljesítménytúrák emléklapjaival, fotókkal, túramozgalmak füzeteivel kell igazolni. A legalacsonyabb minősítés a bronzjelvényes természetjáró (ehhez nagyjából egy év alatt 150-200 km-t kell teljesíteni), a legmagasabb a kiváló természetjáró (Ehhez már 8 éven belül kell összesen közel 10-15000 km-t teljesíteni, amelyből 800-1000 km-t az alaptól eltérő túramódban – pl kerékpáron – 150-200km-t teljesítménytúrán, valamint két különböző országos túramozgalmat is be kell zsebelni). Az érvényes szabályokat és információkat ide kattintva olvashatod el.
  • A TTT-n meghirdetett egyes teljesítménytúrákon olcsóbban vehetsz részt. Ez persze nem minden teljesítménytúrára vonatkozik, csak amelyeknél az külön meg van jelölve, hogy MTSZ tagsággal mennyi a kedvezmény nevezési díjból. Hol találod az idei teljesítménytúrák kiírását? Hát itt: Teljesítménytúrázók társasága

Akkor még egyszer…hogyan lesz nekem tagságom?

  1. Belépsz egy szimpatikus MTSZ tagszervezetbe (például hozzánk, ehhez kattints ide)
  2. Jelzed a vezetőségnek (info@lizzard.hu), hogy szeretnél MTSZ igazolványt és matricát
  3. Pár héten belül intézzük

Bármilyen egyéb kérdésed merülne fel, keress bátran minket az elérhetőségeinken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük