A kisebb, egynapos túrákat, eseményeket nem töltjük fel ide, azok csekkolásához látogass el Facebook oldalunkra »
Események betöltése
Események keresése

Korábbi Események

Események List Navigation

2022.január

Téli expedíció a Börzsönyben II.

január 22. - január 23.
Börzsöny, Magyarország + Google Térkép

Mindig ki szeretted volna próbálni, hogy milyen lehet egy igazán magas hegy expedíciós meghódítása? Hát most kicsiben átélheted, már ami a körülmények komfortfokozatát illeti. Az elmúlt három évben nagy sikere volt az itthoni "expedíciózásnak", így idén sem hagyjuk ki.

Tudj meg többet »
2022.február

Hótaposás a Burok-völgyben

február 19. - február 20.
Bakony, Herend, Magyarország + Google Térkép

Szokásos téli túránk helyszínéül idén a Keleti-Bakonyt választottuk. Egy hosszabb és egy rövidebb túrát teszünk a környéken a két nap alatt, amelyek viszont szintemelkedést egészen keveset fognak tartogatni, így a táv sem lesz annyira megterhelő. Első nap iktatjuk be a névadó túrát: végig sétálunk a Burok-völgyön, hogy felfedezzük a geológia különböző csodáit. Másnap Tésről indulva Tési-fennsíkot járjuk körbe, ahol egy régi szélmalom és a Savanyú Jóska barlangja is emeli majd a látványvilágot.

Tudj meg többet »
2022.április

Erdély felfedezetlen ösvényein: Csoklovina

április 15. - április 18.
Hunyad, Románia + Google Térkép

A Kárpátok déli szegletein nyugat felé haladva következő állomásunk Hunyad megye központja lesz, mégpedig a Csoklovina Nemzeti Park (román nevén: Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina). Az ókori Róma egykori kereskedővárosa - Dacia - romjai körül izgalmas természeti képződmények sokasága rejlik. Barlangok, óriási rétek, sziklaszorosok és magashegyi környezet. Négy napos kiruccanásunk alkalmával ezeket mind kipipálhatjuk, szóval kössétek fel a gatyát, mert combizom nem marad kipihenve... MOCSKOS ANYAGIAK EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK 31.500 Ft 35.250Ft Ez tartalmazza: A…

Tudj meg többet »
2022.május

A Zemplén bércein

május 20. - május 22.

Legkeletibb hegységünket eddig egyszer ejtettük útba, de rengeteg felfedezetlen túraösvény maradt még ami ránk vár. Két napot túrázunk, két éjszakát társasozunk! Bejárjuk Háromhuta és Óhuta környékén minden tanösvényt, minden kilátóhelyet, illetve teszünk egy nagyobb túrát a források völgyében és felfedezzük az Istvánkúti kulcsosház környékét is, amit már régóta kinéztünk magunknak a romatikussága miatt.

Tudj meg többet »
2022.június

Vadregényes vízitúra az Ipolyon

június 4. - június 6.
Börzsöny, Magyarország + Google Térkép

A Börzsönyt megkerülő határfolyónk páratlan lehetőségeket kínál kenus vagy kajakos vízitúrára, ezért a jelen ritka alkalmak egyikeként amikor ilyet szervezünk nem is választhattunk volna mást. Péntek kora délután szállnánk vízre vagy Ipolyhídvégnél vagy Ipolyságnál, attól függően hogy mennyire bevállalós a csapat. Két vadkempingezős éjszakát követően aztán a folyótorkolaton keresztül kievezve a Dunára, Szobra érkezünk vissza. Összesen 2,5 nap alatt 60-70 folyókilométert fogunk megtenni, folyásiránynak.

Tudj meg többet »

Nomád kalandozás a Bakonyban

június 25. - június 26.
Bakony, Herend, Magyarország + Google Térkép

Az új kedvencünk a Bakony, ahol már egy kalandos éjszakát eltöltöttünk egyszer. Most vissza vágyunk, ezért ismét belevetjük magunkat a sziklákkal szabdalt hegység völgyeibe. Ezúttal Bakonybélről indulunk és az Odvadkői barlangot és a Kőris-hegyet is érintve teszünk egy nagy kört. Táborhelyünk a Gombás-tehenes rét lesz, a Hódos-ért szomszédságában. A túrát a Vadszőlő étteremben zárjuk vasárnap.

Tudj meg többet »
2022.augusztus

Kóricálások a Magas-Tátrában – Kis-Viszóka

augusztus 13. - augusztus 14.
Magas-Tátra, Szlovákia + Google Térkép

A Magas-Tátra főbb csúcsai közül 9 érhető el jelzett túristaúton keresztül. Most egy augusztusi hétvégén megpróbálunk ebből egyet kipipálni: a kevésbé látogatott Kis-Viszókát. A világ legkisebb területű magashegységének gyönyörű gránittömbjei még az Alpok 3000-es csúcsaihoz szokott közönséget is általában elkápráztatják vadságukkal. Második nap ezért "pihenés képpen" a Tátra keleti végében elhelyezkedő Bélai-havasok - egyébként geológiailag a Tátrától teljesen elkülönülő - mészkő formáin kapaszkodunk majd fel a Széles-nyeregbe, ahonnan a Magas-Tátra főbb keleti csúcsai egymás mellett látszanak majd. A két nap között kényelmes panzióban pihenhetünk majd az eldugott Zár nevű falucskában.

Tudj meg többet »

Elvarázsolt világ – Kajakkal a Ráckevei-Dunán

augusztus 27.

"Tudtad, hogy van a fővárosban egy hely, amely úgy néz ki, mintha kikanyarítottak volna egy darabot a Kis-Balaton legvadregényesebb részéből? Leheletnyi Tüskevár. Nádas-fás-virágos-madárzajos vízi dzsungel a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágon" írja a turistamagazin.hu

Tudj meg többet »
2022.október

Gesäuse 4.0 – nem adjuk fel!

október 7. - október 9.
Gesäuse, Admont, Ausztria + Google Térkép

A környék eddig mindig (3X!!!!) megviccelt bennünket az időjárással, de majd most végre szikrázó napsütésben koptathatjuk a bakancsunkat az Alpok szikláin. Igen!

Tudj meg többet »
2022.november

Őszi nomád túra a Bakonyban

november 12. - november 13.
Bakony, Herend, Magyarország + Google Térkép

Az új kedvencünk a Bakony, ahol már egy kalandos éjszakát eltöltöttünk egyszer. Most vissza vágyunk, ezért ismét belevetjük magunkat a sziklákkal szabdalt hegység völgyeibe. Most már tényleg 🙂 Ezúttal Bakonybélről indulunk és az Odvaskői barlangot és a Kőris-hegyet is érintve teszünk egy nagy kört. Táborhelyünk a Gombás-tehenes rét lesz, a Hódos-ért szomszédságában. A túrát a Vadszőlő étteremben zárjuk vasárnap. MOCSKOS ANYAGIAK EGYESÜLETI TAGOKNAK ÚJ HARCOSOKNAK ingyenes 5.000 Ft A túrán csak egyesületi tagok vehetnek részt,…

Tudj meg többet »
+ Export Events