Gyere, legyél te is Lizzardier!

Az egyesületet azért hoztuk létre, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a természetjárást és a manapság divatos szóval élve egyéb “outdoor” tevékenységeket. Mindezt a hozzánk való csatlakozással az összetartozás érzése is kísérheti, szóval ha szeretnél egy remek csapat tagja lenni és egyesületünk szerves részévé válni, akkor a legjobb oldalra kattintottál, itt minden információt megtalálsz a tagsággal kapcsolatban. Akár túratársként csatlakoznál, akár besegítenél a munkánkba, az utad itt kezdődik!

Miért érdemes egyesületünk tagjává válnod?

 • Részt vehetsz a Lizzardier pontversenyben

  Tagjaink minden eseményen való részvétellel Lizzardier pontokat szereznek, melyek gyűjtésével büszkén lépkedhetnek előre a ranglétrán. Az egyes rangokat egyedi, hímzett felvarrókkal jutalmazzuk, valamint különböző kedvezményeket is biztosítunk a legkitartóbb társainknak. Ezzel kapcsolatban további részleteket ide kattintva találsz!

 • Különleges kalandok részese lehetsz

  Az egy napos belföldi túrák kivételével az eseményeinkre csak tagok jelentkezhetnek. Természetesen, ha még nem vagy tagunk, de szeretnél részt venni egy ilyen eseményen, az éves tagdíjat a jelentkezési díjjal együtt is befizetheted.

 • Hozzáférhetsz az egyesület felszereléseihez

  Az egyesület tulajdonában lévő felszereléseket szabadon használhatod/kölcsönözheted. Egyes – drágább – eszközök kölcsönzésénél rangodtól függően egy jelképes összeget kell fizetned.

 • Együtt alakíthatod ki velünk a következő éves programot

  A célunk, hogy olyan túrákat szervezzünk, amelyre a legtöbb tagunk szívesen velünk tart. Ezért minden év végén egy klub est keretében egyrészt felidézzük az elmúlt év legszebb pillanatait, másrészt a következő évre felmerült ötleteket bedobjuk a közösbe és együtt eldöntjük, hogy mely programokat valósítsunk meg belőlük. Ha van saját ötleted, azt is szívesen fogadjuk és akár segítünk szervezésben, de a teljes lebonyolítást is vállaljuk.

 • Aktív segítségért cserébe utazás lehet a jussod

  Ha már elérted a tizedesi rangot és van egy egyedi túraötleted, valósítsd meg! Ha a saját ötleted szervezését, vezetését és megvalósítását is vállalod, akkor a költségek rád eső részét mi álljuk. Ennek a feltételeivel és a pontos részletekkel kapcsolatban keresd valamelyik egyesületi vezetőt.

 • Egy fiatalos, vidám csapattal utazhatod körbe Magyarország és Európa szépségeit

  Minden eseményünk egy kötetlen baráti összejövetel hangulatát idézni és mindenkivel igyekszünk a legtöbbet kihozni a lehetőségekből. Nincsenek kötelező elvárások, nincs teljesítménykényszer, akár a saját utadat is járhatod. Ha csatlakozol hozzánk, a jó hangulat garantáljuk, a többi már rajtad áll!

Hogyan léphetek be?

Ki kell töltened egy regisztrációs űrlapot (belépési nyilatkozat), majd azt aláírva visszajuttatni nekünk elektronikusan (szkennelve) vagy postai úton, valamint be kell fizetned az első éves tagdíjat. Ezt követően mi felvesszük veled a kapcsolatot és regisztrálunk a tagnévsorba. A tagdíjat befizetheted átutalással, paypal-on, vagy akár személyesen előre egyeztetve. Ha szeretnél belépni, kattints ide!

Mennyi az éves tagdíj?

5000 Ft! Ennyi. Nincs semmilyen egyéb anyagi kötelezettség, 5000 Ft-ért teljes értékű tagunkká nyilvánítunk és élvezheted annak összes előnyét. 5000 Ft, nem több! Ráadásul ha év közben lépsz be akkor negyed-éves lebontásban csak az arányosan hátralévő részt kell kifizetned az adott évre:

Belépés dátuma Fizetendő időszak Összeg
január 1 – március 31 teljes év 5000 Ft
április 1 – június 30 háromnegyed év 3750 Ft
július 1 – szeptember 30 fél év 2500 Ft
október 1 – december 31 negyed év 1250 Ft

Ki lehet tag?

Bárki, aki elfogadja az Alapszabályunkat, illetve vállalja az éves tagdíj befizetését. A tagság révén élvezheted a fent felsorolt előnyöket, csatlakozhatsz hozzánk bármelyik eseményünkre, használhatod a felszereléseinket és ha érzed magadban a tettvágyat be is segíthetsz az egyesület munkájába.

Mikor kell befizetnem a tagdíjat?

Az első tagdíjat az egyesületbe való belépéseddel egy időben kell befizetned és az az aktuális naptári évre lesz érvényes. A további évek tagdíjait minden év elején január 30-ig kell nekünk valamilyen formában eljuttatnod (paypal, utalás, készpénz). Erről minden évben küldünk egy emlékeztetőt az aktív tagjainknak.

Mit csináltok a befolyó tagdíjakkal?

A Leguán Osztag Természetjáró Egyesület non-profit szervezet, így a nyereségből nem fizet osztalékot, azt teljes egészében az alapszabályban foglalt cél elérésére fordítja. Emberi nyelven:

 • felszereléseket vásárolunk belőle (via ferrata szettek, kamáslik, fejlámpák, hótalpak…stb.)
 • természetvédelmi programokat szervezünk (pl. szemétszedős túrák, mtsz mozgalmak)
 • esetenként ingyenes élménytúrákat kínálunk a tagoknak
 • működési költségekre fordítjuk (könyvelő, banki költségek, stb.)

Az elmúlt év pénzügyi beszámolóját minden esetben nyilvánosan közzétesszük itt a weboldalon.

Ha további információkra vágysz a belépés előtt, nyugodtan lépj velünk kapcsolatba az elérhetőségeink valamelyikén, és mi szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseidre. Ezen kívül csatlakozhatsz hozzánk Facebookon is, hogy a legfrissebb információk, programok a leghamarabb jussanak el hozzád!